ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πολιτική
Επισκέφτηκα σήμερα, συνοδευόμενη από το συντονιστή της ΝΕ Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Μορφίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο και συντονιστή της ΟΜ Παγγαίου Δημήτρη Λυμπεράκη την αγορά της Ελευθερούπολης και συνομίλησα με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής.
Συζητήσαμε για τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στους εμπόρους και την εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Περιέγραψαν την κατάσταση στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών παλεύουν για να κρατήσουν τα καταστήματα τους ζωντανά. Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλή πολιτική της Κυβέρνησης και η ελάχιστη ενίσχυση (παρά τα όσα ευθαρσώς σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες) δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Ήδη από τον 1ο κύμα της πανδημίας καταθέσαμε συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις για την στήριξη επιχειρήσεων, εργαζόμενων και νοικοκυριών. Τις επικαιροποιούμε σε ευθυγράμμιση με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και τις των δημοσιονομικών δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας:
➨Μετατροπή σε μη επιστρεπτέα της επιστρεπτέας προκαταβολής
➨Πραγματική επιδότηση της εργασίας, με κάλυψη μισθοδοτικού και ασφαλιστικού κόστους
➨Στήριξη της επαγγελματικής στέγης και μετά τη λήξη της καραντίνας
➨Στοχευμένα προγράμματα στήριξης κλάδων που πλήττονται ασύμμετρα από την πανδημία, όπως η εστίαση, το λιανεμπόριο και ο τουρισμός
➨Αναγκαίο ένα σχέδιο για επανεκκίνηση του τουρισμού με σαφή ενιαία πρωτόκολλα και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού
➨Θεσμοθέτηση επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού – Ακατάσχετες και αφορολόγητες να είναι και όσες ενισχύσεις λαμβάνουν οι επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *