ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙ ΛΑΙΚΕ ΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Πολιτική
Η κυβέρνηση οδηγεί τις λαϊκές αγορές σε αφανισμό
Συναντήθηκα χθες στο γραφείου μου, παρουσία του συντονιστή της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστα Μορφίδη, με το προεδρείο των εμπόρων λαϊκής αγοράς Καβάλας για να συζητήσουμε για το νέο, απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Κυβέρνηση παραχωρεί τη διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες, προωθεί τη διενέργεια πλειστηριασμών για τις θέσεις στις λαϊκές, επιτρέπει την απόδοση θέσεων σε εταιρείες, ενώ αποκλείει τους εκπροσώπους των παραγωγών από τη λήψη αποφάσεων.
Όπως τονίσαμε, πρόκειται για μεγάλο πλήγμα για τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών, τους οποίους η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά όλο το διάστημα που εξελίσσεται η πανδημία.
Άλλωστε, μέσω των προωθούμενων αλλαγών και τη συμμετοχή στη διαχείριση των αγορών ιδιωτών εμπόρων αγροδιατροφικών προϊόντων (πχ supermarket) θα περιορίσουν τον ανταγωνισμό και θα προκαλέσουν την αύξηση των τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκη
Ξεκαθαρίσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι αντίθετος με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς οδηγεί στον αφανισμό τους εμπόρους των λαϊκών αγορών και θα απαντήσει δυναμικά σε περίπτωση που το κατάπτυστο αυτό σχέδιο μπει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Στο τραπέζι έπεσαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η άνιση αντιμετώπιση των εμπόρων των λαϊκών αγορών σε σχέση με μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν για να λυθούν προβλήματα που αφορούν την επιβίωση του κλάδου κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *