ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ASTRA ZENECA ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Πολιτική
Το «ντόμινο» αποφάσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες για αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astra-Zeneca, έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία της κοινής γνώμης και στη χώρα μας.
Τα έντονα ερωτήματα των πολιτών που επίκειται να εμβολιαστούν στις επόμενες μέρες απαιτούν υπεύθυνες απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΦ, Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών), το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση.
Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι όλα εξελίσσονται κανονικά, δεν πείθουν και υπονομεύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία για την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου.
Θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεση ενημέρωση των κομμάτων, της επιστημονικής κοινότητας και της κοινής γνώμης για τα δεδομένα που υπάρχουν, για την τοποθέτηση των ευρωπαϊκών επιστημονικών οργάνων (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων -ΕΜΑ, Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων – ECDC) καθώς και για την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει η χώρα στο χειρισμό του προβλήματος.
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *