ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ:Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Πολιτική

 

Ελευθεριάδου προς Χατζηδάκη: Η πανδημία επιτάχυνε την υλοποίηση των καταστροφικών πολιτικών σας για την εργασία

  Ελευθεριάδου προς Χατζηδάκη: Η πανδημία επιτάχυνε την υλοποίηση των καταστροφικών πολιτικών σας για την εργασία

 

 
 

 

Στη συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, τη στήριξη του εισοδήματός τους, την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας, τοποθετήθηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.
Σημείωσε ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας να πάει προσφύγει κάποιος μονομερώς στη διαιτησία για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η κατάργηση της ρύθμισης της συνευθύνης μεταξύ αναθέτοντος και εργολάβου προμήνυαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 τις προθέσεις της Κυβέρνησης και το τι πρόκειται να συμβεί. Συμπλήρωσε ότι η πανδημία ενήργησε ως επιταχυντής της υλοποίησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την εργασία.
Απαρίθμησε τις συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι:
οι άτυπες ευέλικτες μορφές απασχόλησης έγιναν από εξαίρεση για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της επιχείρησης, ο κανόνας
οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας, τυπικές ή άτυπες, πραγματικές ή εικονικές, κυριαρχούν στην αγορά εργασίας
ολόκληρα εργοστάσια, ακόμα και υψηλής επικινδυνότητας, όπως η Χημική Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα λειτουργούν μόνο με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και εργολαβικούς
οι εργοδότες έχουν εισβάλει ακόμα και μέσα στο ίδιο το σπίτι των εργαζομένων, επιτηρώντας και ρυθμίζοντας με τον πιο αυταρχικό τρόπο τη ζωή τους
έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι τον Μάρτιο δεκαεννέα κλαδικές συμβάσεις εργασίας, εννέα ομοιοεπαγγελματικές, μία διαιτητική, τετρακόσιες τέσσερις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Ζήτησε από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει αν προτίθεται
να σταματήσει την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας χωρίς όρια, χωρίς κανόνες και χωρίς ελέγχους
να σταματήσει την κατάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
να προχωρήσει στην παράταση της ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει και να δώσετε επαρκή χρόνο στα σωματεία και στις ομοσπονδίες να συνάψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Κατέληξε, καλώντας τον κ. Υπουργό να σταματήσει να λειτουργεί όπως ο προκάτοχος του, δηλαδή ως εκπρόσωπος των επιχειρηματικών ομίλων.


Ομιλία Τάνιας Ελευθεριάδου στην επίκαιρη ερώτηση για την προστασία των εργαζομένων, τη στήριξη του εισοδήματός τους, την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας:
Κύριε Υπουργέ, στην αγορά εργασίας έχει δημιουργηθεί μία αφόρητη κατάσταση και δυνητικά εκρηκτική για την κοινωνία που οι συνέπειές της έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ήδη. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί από δική σας υπαιτιότητα λόγω των δικών σας πολιτικών επιλογών, καθώς έχετε οδηγήσει την αγορά εργασίας σε πλήρη απορρύθμιση και έχετε επιτρέψει την ακραία εργατική εκμετάλλευση από τους εργοδότες.
Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας να πάει κάποιος, κάποιο σωματείο, μονομερώς στη διαιτησία για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η κατάργηση της ρύθμισης της συνευθύνης μεταξύ αναθέτοντος και εργολάβου προμήνυαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 τις προθέσεις σας και το τι πρόκειται να συμβεί. Απλώς, η πανδημία έγινε η ευκαιρία για εσάς και λειτούργησε ως επιταχυντής υλοποίησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σας, τις οποίες όμως, ούτως ή άλλως θα εφαρμόζατε.
Σήμερα, λοιπόν, οι άτυπες ευέλικτες μορφές απασχόλησης έγιναν από εξαίρεση για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της επιχείρησης, ο κανόνας, με αποτέλεσμα τρεις στους δέκα εργαζόμενους να λαμβάνει μισθό κατώτερο από τον κατώτατο που είναι ήδη κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας, 12% των εργαζομένων να λαμβάνει μηνιαίο μισθό 200 ευρώ και αφαιρώ από όλους αυτούς όσους δουλεύουν «μαύρα», κυριολεκτικά, για ένα κομμάτι ψωμί.
Σήμερα, λοιπόν, οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας, τυπικές ή άτυπες, πραγματικές ή εικονικές, κυριαρχούν στην αγορά εργασίας. Οι άνεργοι εκβιάζονται από τους εργοδότες και τους εργολάβους και δέχονται να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης προκειμένου να ενταχθούν και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.
Σήμερα, όχι μόνο μικρές επιχειρήσεις, αλλά και ολόκληρα εργοστάσια, ακόμα και υψηλής επικινδυνότητας όπως η Χημική Βιομηχανία Λιπασμάτων στην Καβάλα, κύριε Χατζηδάκη, του καταδικασμένου κ. Λαυρεντιάδη –γνωρίζετε πολύ καλά την υπόθεση- λειτουργούν μόνο με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και εργολαβικούς, καλύπτοντας όλες τις θέσεις των εργοστασίων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με συμβάσεις γαλέρας και με κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Το ΣΕΠΕ, αλλά και το Υπουργείο σας, και ο προκάτοχος σας και εσείς το γνωρίζετε και το επιτρέπετε επιδεικτικά.
Σήμερα, οι εργοδότες έχουν εισβάλει ακόμα και μέσα στο ίδιο το σπίτι των εργαζομένων, επιτηρώντας και ρυθμίζοντας με τον πιο αυταρχικό τρόπο τη ζωή τους και αυτό έχει τρομερές συνέπειες και στην οικογένειά τους και στην ψυχική τους υγεία. Εσείς αρνείστε, παρά τις υποσχέσεις σας να νομοθετήσετε ένα αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας της τηλεργασίας. Στρουθοκαμηλίζετε προκλητικά και φέρνετε με το «σχέδιο Πισσαρίδη» ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, ακόμα μικρότερο κόστος εργασίας, ξεχνώντας ότι υπάρχει εργοδοτική παραβατικότητα, ξεχνώντας ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΓΣΕΕ το 73% των εργαζομένων κάνει καθημερινά υπερωρίες.
Ξεχνάτε ότι σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς», το 35,1% των εργαζομένων δηλώνει ότι ο εργοδότης παραβίασε την εργατική νομοθεσία. Ανάβετε συνεχώς «πράσινο φως» στους εργοδότες να αυθαιρετούν και να κάνουν το εργατικό δίκαιο κουρελόχαρτο.
Σήμερα έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι τον Μάρτιο δεκαεννέα κλαδικές συμβάσεις εργασίας, εννέα ομοιοεπαγγελματικές, μία διαιτητική, τετρακόσιες τέσσερις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Έχει αρχίσει σε κάποιες η τρίμηνη μετενέργεια, αλλά με το δεύτερο lockdown σε εξέλιξη η έναρξη της διαπραγμάτευσης καθίσταται πρακτικά αδύνατη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικάτα σας έλεγαν από τον Μάιο να παρατείνετε νομοθετικά την ισχύ όλων των όρων των συμβάσεων μέχρι τη λήξη της πανδημίας. Επίσης η ΓΣΕΕ με επιστολή της στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Εργασίας σας ζητούσε μετά τη λήξη εφαρμογής των έκτακτων μέτρων να παρασχεθεί στους εργαζόμενους και στους εργοδότες ίσως, τουλάχιστον, χρόνος με την προβλεπόμενη νομοθετική παράταση των κανονιστικών όρων για τη διαπραγμάτευση με σκοπό τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Ήδη, κύριε Υπουργέ, αρκετοί εργοδότες εφαρμόζουν μονομερώς την ΠΥΣ 6/2012 και καλούν τους εργαζόμενους να τροποποιήσουν τις ατομικές πλέον συμβάσεις τους, με κίνδυνο να περικοπούν νόμιμες αποδοχές που δεν εμπίπτουν στο περιορισμένο εύρος της μετενέργειας των όρων τους.
Και σας ρωτώ, κύριε Υπουργέ: Προτίθεστε να σταματήσετε αυτήν την οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας χωρίς όρια, χωρίς κανόνες και χωρίς ελέγχους; Προτίθεστε να σταματήσετε την κατάλυση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Προτίθεστε να προχωρήσετε στην παράταση της ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει και να δώσετε επαρκή χρόνο στα σωματεία και στις ομοσπονδίες να συνάψουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Προτίθεστε να τα κάνετε αυτά ή θα συνεχίσετε να τοποθετείστε, να ενεργείτε, να νομοθετείτε ως εκπρόσωπος μόνο των επιχειρηματικών ομίλων, όπως άλλωστε έκανε και ο προκάτοχός σας;
Περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *