ΤΑΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ:ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ

Uncategorized Ρεπορτάζ
Αποχαιρέτα το επίδομα ανεργίας που ήξερες❗
Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι γνωστή. Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε φορά μας ξαφνιάζει με τους σχεδιασμούς της.
Αφού προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το να δουλεύεις 10 ώρες είναι καλύτερα απ’ το να δουλεύει 8, ετοιμάζονται να ισχυριστούν ότι το να παίρνεις μικρότερο επίδομα ανεργίας, για μικρότερο χρονικό διάστημα, είναι ένα καλό μέτρο για τον εργαζόμενο!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ «το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει το επόμενο διάστημα (αρχές Νοεμβρίου) το νομοσχέδιο για την «Κατάρτιση», όπου εντάσσονται μια σειρά αλλαγές που θα αφορούν κυρίως τη δραστική μείωση -ποσοτική και χρονική- της χορήγησης του χαμηλότερου βοηθήματος (πανευρωπαϊκά) που λαμβάνουν όσοι απολύονται».
Με άλλα λόγια, το επίδομα ανεργίας θα αλλάξει (θα μειωθεί) για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων, με το υπουργείο Εργασίας να δρομολογεί άμεσα δύο παρεμβάσεις που κυριολεκτικά κονιορτοποιούν το επίδομα ανεργίας προβλέποντας:
➡Το επίδομα ανεργίας να μην είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό, όπως είναι σήμερα, αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές τους εργαζόμενου και τώρα ανέργου.
➡Ο χρόνος επιδότησης του ανέργου να είναι κατά περίπτωση μειωμένος έως και έξι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *