ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ

Ρεπορτάζ

Δήλωση Αλ. Αυλωνίτη για Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι Ρομά αποτελούν κομμάτι της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Είναι ένα ζωντανό κομμάτι και της κερκυραϊκής μας κοινωνίας. Η εκπαίδευση, η νόμιμη εργασία και η αξιοπρεπής στέγαση για αυτούς, από βασικά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μετατραπεί σε έναν άνισο αγώνα.

Κάθε βήμα πίσω από την ίση μεταχείριση, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες είναι βήματα μπροστά στο φανατισμό και το σκοταδισμό. Η αλληλεγγύη μέσα στην υγειονομική πανδημία συνιστά το σπουδαιότερο αγαθό που έχουν ανάγκη και οι κοινότητες των Ρομά για να τερματιστεί η περιθωριοποίηση αιώνων και να βελτιωθεί ουσιαστικά, η καθημερινότητά τους. Πρέπει και αυτοί να συμβάλλουν σε αυτό. Στην Κέρκυρα όπου ζει μια παλαιοτάτη και μεγάλη κοινότητα Ρομά οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με ευθύτητα απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και φυσικά, δεν τιμούν κανέναν μας. Είναι εξαιρετικής σημασίας αυτή τη στιγμή, η υγειονομική κάλυψη των κοινοτήτων τους και η προστασία ιδιαίτερα των υπερηλίκων και των μικρών παιδιών από τον κορωνοϊό.

Έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε ως Πολιτεία και κοινωνία για να μπορούν οι Ρομά και οι κοινότητές τους να ξεδιπλώσουν τις αρετές και τα χαρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *