Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ

Ελλάδα Ρεπορτάζ

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ
  • Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, παντού στον κόσμο, το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης, η οποία διήρκησε για πάνω από 10 χρόνια, είναι η σημαντικότερη είδηση. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος, όπου μπορούμε να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον προόδου για όλους.
  • Ορισμένοι προτιμούν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του ‘30. Κουνάνε το δάχτυλο σε φτωχούς & αδύναμους. Είναι εκείνοι που υποκριτικά καταδικάζουν τη τρομοκρατία & το θρησκευτικό φονταμενταλισμό και οι πρώτοι που αρνούνται καταφύγιο σε αυτούς που τρέχουν να ξεφύγουν από τις συμφορές.
  • Χτίζουν κολοσσιαίους μηχανισμούς παραγωγής ψεύτικων ειδήσεων και προπαγάνδας, με στόχο να εξαπατήσουν τους πολίτες, να τους κάνουν να αισθάνονται ανασφαλείς και φοβισμένοι. Ωστόσο εκτός από τους δημαγωγούς, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την ελίτ.
  • Ένα καθεστώς που αρνείται πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών & που προσπαθεί να πείσει ότι οι μόνοι που πρέπει να υποστούν το φταίξιμο είναι οι πολίτες & οι επιλογές τους. Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε.
  • Ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι Ευρώπη θα έπρεπε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ξεκινώντας τη συζήτηση σε ένα καινούργιο πλαίσιο, στο οποίο δικαιώματα και υποχρεώσεις θα είναι ξεκάθαρα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι δίκαια και ρεαλιστικά.
  • Η χώρα μου έχει γυρίσει σελίδα. Οι δύσκολες μέρες της κρίσης βρίσκονται πίσω μας, αλλά οι προκλήσεις παραμένουν. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα είναι αυτή που αξίζει για τους Έλληνες, την ιστορία μας και τη παράδοσή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *