ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Ρεπορτάζ

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί (…) η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.»

Παρέμβαση στο Υπ. Υγείας

5η Πανελλαδική μέρα δράσεων 19/02: Προπύλαια, 6μμ [Αθήνα] | Παράρτημα, 12μ [Πάτρα]

Σε ΜΕΘ ο Κουφοντίνας [16/02]

Συνελεύσεις: ΦΕΠΑ, 4μμ, 17/02 [Αθηνα] | Αυτοδιαχ. Στέκι Καρδίτσας, 8/02, 5μμ

Συγκεντρώσεις/πορείες: πλ. Αγοράς, 12μμ, 20/02 [Χανιά] | Ελληνική Πρεσβεία 18/02, 10πμ [Βερολίνο]

Δήλωση έναρξης απεργίας πείνας Δ. Κουφοντίνα | Δηλώσεις έναρξης απεργίας πείνας Μαζιώτη, Δημητράκη, Γεωργιάδη και Σταθόπουλου: 1 | 2

Για άλλη μια φορά το κράτος στοχοποιεί τον επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα. Βάσει του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου, που περιορίζει τις άδειες των κρατουμένων και μπλοκάρει τους πολυ-ισοβίτες από το να εκτίουν τις ποινές τους σε αγροτικές φυλακές, ο Κουφοντίνας απήχθη απροειδοποίητα από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.

Αντί όμως να τον πάνε, όπως προέβλεπε ο ίδιος ο νόμος που ψήφισαν, στις φυλακές Κορυδαλλού, με απόφαση της γραμματέως αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, η οποία δεν έχει τέτοιου είδους δικαιοδοσία και με πρόσχημα αοριστολογίες περί «τάξης, ασφάλειας και επιδημιολογικού φορτίου», ο Κουφοντίνας βρέθηκε στις φυλακές Δομοκού. Η Νικολάου, αρνούμενη να δώσει στον Κουφοντίνα τα επίσημα έγγραφα που σχετίζονται με τη μεταγωγή του, με την επίσης γελοία δικαιολογία της προστασίας προσωπικών δεδομένων άλλων κρατουμένων που αναφέρονται σε αυτά, αναφέρεται σε δύο εικονικές μεταγωγές, που δεν έγιναν ποτέ: μία από την Κασσαβέτεια προς τον Κορυδαλλό κι άλλη μία από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

Το για ποιον λόγο στοχοποιούν και εκδικούνται απροκάλυπτα τον συγκεκριμένο πολιτικό κρατούμενο, το γνωρίζουμε όλοι και όλες. Οι πιέσεις της γνωστής οικογένειας και της αμερικανικής πρεσβείας δεν λείπουν ποτέ από τις απόπειρες εξόντωσής του. Η επιλογή της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού επίσης δεν είναι τυχαία, καθώς καιρό τώρα το κράτος προσπαθεί να επανασυστήσει εκεί φυλακές τύπου Γ.

Ο επαναστάτης κομμουνιστής Δημήτρης Κουφοντίνας επιλέγει για άλλη μια φορά τον δρόμο της αντίστασης. Όπως αναφέρει κι ο ίδιος:

«Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.»

Ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου 2021. Ας σταθούμε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *