ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ρεπορτάζ

Αντίσταση στην καταστολή , κινούμενοι ενάντια στην κανονικότητα.

Μετά την εκλογή της ΝΔ ως νέο κόμμα διακυβέρνησης γινόμαστε μάρτυρες του σχεδίου για επιστροφή στην κανονικότητα. Το τι ορίζει η κανονικότητα τους το ξέρουμε καλά, το γνωρίζαμε από πρίν, δεν πέσαμε από τα σύννεφα , σε αυτήν εξάλλου στήριξαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την προεκλογική τους εκστρατεία, εξασφαλίζοντας έτσι τα ψηφαλάκια τους με τη βοήθεια βέβαια των πάντα πιστών καναλαρχών -καναλιών και μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια μια από τις πιο βρώμικες αποστολές.

Καταλήψεις – Αυτοδιαχειριζόμενοι Χώροι   Κοινωνική ανυπακοή / Αντιστάσεις   Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος   Πόλη – Δημόσιοι/Ελεύθεροι Χώροι  


Μετά την εκλογή της ΝΔ ως νέο κόμμα διακυβέρνησης γινόμαστε μάρτυρες του σχεδίου για επιστροφή στην κανονικότητα. Το τι ορίζει η κανονικότητα τους το ξέρουμε καλά, το γνωρίζαμε από πρίν, δεν πέσαμε από τα σύννεφα , σε αυτήν εξάλλου στήριξαν σχεδόν εξ ολοκλήρου την προεκλογική τους εκστρατεία, εξασφαλίζοντας έτσι τα ψηφαλάκια τους με τη βοήθεια βέβαια των πάντα πιστών καναλαρχών -καναλιών και μεγαλοδημοσιογράφων που έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια μια από τις πιο βρώμικες αποστολές. Ξεπλύματα πολιτικών προσώπων μεγαλοεπιχειρηματιών, μπάτσων, διαπομπεύσεις αναρχικών αγωνιστών κ αγωνιστριών μέσω αισχρής και εμετικής προπαγάνδας με αντίκτυπο πάντα στους μικροαστούς οι οποίοι τις περισσότερες φορές πανηγυρίζουν για την πάταξη του εσωτερικού εχθρού. Φιλήσυχοι αγανακτισμένοι πολίτες, μισθωμένα η μη τσιράκια τους (δαπ κλπ) , μπάτσοι φασίστες κάθε είδους, οικονομική ελίτ, παπαδαριο και άλλα σκουπίδια, μια πλειοψηφία μειοψηφίας τους έδωσε την πολυπόθητη για αυτούς εξουσία. Το αναφέρουμε αυτό γιατί στίς τελευταίες εκλογές η αποχή έφτασε το 42,08% (δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό της μεταπολίτευσης).

Ένας νέος κύκλος καταστολής ξεκινάει και πάνοπλος ο στρατός κατοχής του Χρυσοχοίδη εισβάλλει σε καταλήψεις στέγης, αρπάζει πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δομές παντελώς ακατάλληλες να φιλοξενήσουν ανθρώπους, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν και τις τοπικιστικές ρατσιστικές κοινωνίες. Σειρά έχουν πολιτικοί χώροι, καταλήψεις, αναρχικοί και αναρχικές και γενικότερα το ανατρεπτικό κίνημα. Δεκάδες εισβολές σε σπίτια ,συλλήψεις ,παρακολουθήσεις, συσκευές γεωεντοπισμού και κάμερες ακόμη και σε χώρους εργασίας, απαγωγές και ξυλοδαρμοί συντροφισσών-ων με γελοίες προφάσεις έχοντας μόνο σκοπό να κάμψουν το ηθικό του κόσμου που αντιστέκεται. Μόνο που εδώ ο Χρυσοχοίδης, ο άνθρωπος που έκανε πολιτική καριέρα στις στάχτες της Ε.Ο 17Ν ως τότε υπουργός δημόσιας τάξης, ο αχυράνθρωπος-τσιράκι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και οι συνεργάτες του εδώ δεν τα έχουν υπολογίσει καλά. Οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι ο κόσμος του αγώνα δεν λύγισε ποτέ , ακόμα και σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους από φυλακίσεις, δικαστικές αποφάσεις, εξορίες και βασανιστήρια. Οι απαντήσεις του κινήματος δίνονταν και θα δίνονται στον δρόμο.

Τι έλειπε από την κατασταλτική εκστρατεία του κράτους? Μια σύλληψη ‘’τρομοκρατικής’’ οργάνωσης. Το κλίμα είναι ήδη στρωμένο μετά τις τελευταίες κατασταλτικές επιχειρήσεις στα εξάρχεια και τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Έτσι στις 8/11/2019 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος και χωρίς κανένα στοιχείο του φορτώνονται κατηγορίες για ληστεία αρχικά και για ένταξη στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, ενώ παράλληλα συλλαμβάνεται η αναρχική Μ.Σ και καταζητείται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος παίρνει το δρόμο της παρανομίας. Από την ώρα της σύλληψης του Βαγγέλη Σταθόπουλου, στήνεται άλλο ένα mediako τρομο-σόου με τα εύσημα σε μπάτσους και χρυσοχοίδη να δίνουν και να παίρνουν. Καθημερινή διαπόμπευση του συντρόφου μέσω ψευδών ειδήσεων κάνοντας λόγο για επικίνδυνους τρομοκράτες και ένα σωρό άλλες φαμφάρες που επινόησαν. Δεν δίστασαν να πουν πως ο σύντροφος ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών εκπαίδευε αναρχικούς για επιθέσεις και ότι χρησιμοποιούσε το επάγγελμα του για κάλυψη στην οργάνωση. Μάλιστα η αντιτρομοκρατική αλλάζει κλειδαριά και αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία της σχολής θέλοντας να εξοντώσει και οικονομικά τον σύντροφο καθώς είναι η μόνη πηγή εσόδων του. Θεωρούμε την επίθεση στο πρόσωπο του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, καθώς και τις συλλήψεις και απαγωγές συντρόφων, μέρος των κατασταλτικών επιχειρήσεων του κράτους με σκοπό την εξόντωση του αναρχικού και ανατρεπτικού κινήματος, καθώς ο σύντροφος στοχοποιήθηκε καθαρά λόγω τις πολιτικής του ταυτότητας και της παρουσίας του στον αναρχικό χώρο και τονίζουμε πως η αλληλεγγύη μας στον ίδιο και σε κάθε σύντροφο-ισσα ομήρους στα χέρια του κράτους θα είναι ανυποχώρητη.

Η συνέχεια των κατασταλτικών επιχειρήσεων δίνεται με μια τεράστιας έντασης καταστολή στις κινητοποιήσεις Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019, όπου φοιτητικές πορείες ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και η περιοχή των Εξαρχείων μπαίνουν στο στόχαστρο. Δημοσιογράφοι, υπουργοί και τηλε-μαιντανοί αστυνομικοί ουρλιάζουν από τις οθόνες, ζητώντας αίμα αναρχικών. Η αστυνομία μετατρέπει την εντολή του καθεστώτος σε πράξη στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, πνίγοντας στο αίμα τους δρόμους των εξαρχείων. Στόχος όσοι διαδηλώνουν, ζουν ή εργάζονται στα Εξάρχεια, όσοι γενικά δεν ταιριάζουν στο μοντέλο ανθρώπου που επιτάσσει η σύγχρονη κοινωνία του θεάματος. Το αναρχικό-ανατρεπτικό κίνημα απαντά με ογκώδεις διαδηλώσεις και -σχεδόν καθημερινές- παρεμβάσεις, ενώ οι εκκενώσεις δύο ακόμα καταλήψεων (έπαυλη Κουβέλου, κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου) απαντώνται με μαζικές πορείες στο κέντρο και στα βόρεια προάστια που καταλήγουν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Ακόμα οι ανακαταλήψεις χώρων του κινήματος, και η έμπρακτη υπεράσπισή τους από τους μπάτσους, αφήνουν μια ισχυρή παρακαταθήκη στη βίβλο των κινηματικών πρακτικών.

Η καταστολή που εφαρμόζει το κράτος απέναντι στο αναρχικό ανατρεπτικό κίνημα έχει ως κύριο πεδίο δράσης την περιοχή των Εξαρχείων. Μια γειτονιά με έντονο το πολιτικό-εξεγερτικό στοιχείο, το οποίο έχει καταφέρει να εδαφικοποιήσει μέσα στις δεκαετίες τον αναρχικό αλλά και ευρύτερα αντιεξουσιαστικό-ανατρεπτικό αγώνα. Σήμερα λοιπόν δέχεται επίθεση στο σύνολο της ως γειτονιά, μέσω των διωγμό των κατοίκων της λόγω της τουριστικοποίησης και του airbnb, των εργασιακών συνθηκών σκλαβιάς που έχουν επιβάλλει μικρά και μεγάλα αφεντικά στην περιοχή, των μαφίων που έχουν επιβάλλει τις ναρκο-πιάτσες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εν τέλει τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας ενάντια σε αγωνιζόμενους κατοίκους και θαμώνες της περιοχής.

Σίγουρα, δεν έχουμε να προτείνουμε εύκολες λύσεις καθώς οι συνθήκες στις οποίες διεξάγεται ο κοινωνικο-ταξικός πόλεμος αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο και στα έθνη κράτη της ανατολικής μεσογείου είναι πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος, για αυτό το λόγο λαμβάνει χώρα σε πολλά επιμέρους μέτωπα. Αυτή είναι και η στρατηγική κράτους και κεφαλαίου καθώς ο κατακερματισμός της επίθεσης που διεξάγουν στους καταπιεσμένους και στο ανατρεπτικό-αναρχικό κίνημα σε πολλά σημεία, αναδυκνείει πολλούς επιμέρους αιτηματικούς αγώνες σε κοινωνικό και ταξικό επίπεδο. Πολλοί δε από αυτούς συσπειρώνονται σε κινήματα, απορρίπτωντας την έννοια της συνολικής ρήξης με το υπάρχον, διεκδικώντας αιτήματα και προβάλλουν ως απώτερό τους πρόταγμα την ικανοποίηση τους. Έτσι δημιουργούνται διάφορες τάσεις, οι οποίες ξεκινούν ως αναρχό- , εν τέλει όμως και με την ικανοποίηση (μερική ή ολική) των αιτημάτων τους αφομοιώνονται από το κοινωνικό και πολιτικό σύστημα ως κάτι το ακίνδυνο από την αρχή της ύπαρξής τους.

Έχοντας ως αφετηρία τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο πως ατομικά και συλλογικά, ως καταπιεσμένοι και ως αναρχικοί πρέπει να κινηθούμε στην επαναστατική κατεύθυνση της συνολικής ρήξης, σε εκείνο το ανατρεπτικό κίνημα που θα δημιουργήσει όχι στο μέλλον, αλλά στο εδώ και το τώρα τις συνθήκες για την ατομική και συλλογική αντίσταση σε κάθε μορφής εξουσία και καταπίεση. Τώρα περισσότερο από ποτέ, να συσπειρωθούμε σε δομές και ομάδες του αναρχικού-ανατρεπτικού κινήματος, να απορρίψουμε την ανάθεση -πολιτική και κοινωνική- που επικρατεί παντού γύρω μας. Μετατρέποντας τις ατομικές μας αρνήσεις σε συλλογικές εξεγέρσεις, να δημιουργήσουμε ρήγματα στο καθεστώς, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ένα επαναστατικό κίνημα που θα επιτίθεται στις κοινωνικές δομές και νόρμες, προωθώντας την καταστροφή των κοινωνικών σχέσεων, που επιβάλλουν στις ζωές μας την καταπίεση του κράτους και του κεφαλαίου και εν τέλει την αναμέτρηση με το ίδιο το σύστημα και το στρατό του.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *