ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ 2019

Ρεπορτάζ

post image

Την Τετάρτη 18/9 οι δρόμοι στο Κερατσίνι και στον Πειραιά πλημμύρισαν από αντιφασίστες και αντιφασίστριες όλων των ηλικιών για την επετειακή διαδήλωση προς τιμήν του Παύλου Φύσσα. Χιλιάδες κόσμου κατέβηκαν στην πορεία σε απόλυτα πανηγυρικό κλίμα για την Αντιφασιστική Νίκη της εποχής μας διατρανώνοντας την πολιτική συντριβή της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα και οι οργανώσεις του αποτελούν φωτεινό παράδειγμα νικηφόρων μαχών και ταξικών κατακτήσεων απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό. Με αιχμή τον Μαχητικό Αντιφασισμό, από το 2014 μέχρι σήμερα ο φασιστικός μηχανισμός δεν κατόρθωσε να γίνει αντικυβερνητική πολιτική δύναμη και τσακίστηκε πόντο πόντο σε κάθε του προσπάθεια και δημόσια εμφάνιση.

Σήμερα, παρακολουθούμε την ΧΑ σε πλήρη αποσύνθεση με την κραυγαλέα αποχώρηση στελεχών, αλληλοκαρφωμάτων στη δίκη και τελευταία το κλείσιμο των κεντρικών και τόσο συμβολικών γραφείων – ορμητήριων της συμμορίας του Μιχαλολιάκου. Φυσικά, δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση μέχρι και την οριστική καταδίκη των ναζί. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την παραμικρή προσπάθεια ξεπλύματος και πολιτικής επιβίωσης των ναζί από το σύστημα και τη νέα κυβέερνηση της ΝΔ. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ποιοι εξέθρεψαν το ναζιστικό μόρφωμα και τους ιστορικούς δεσμούς βουλευτών και στελεχών της ΝΔ με τους φασίστες.

Οι κατακτήσεις σε πολιτική, οργάνωση, ιδεολογία και μέθοδο που κερδήθηκαν μέσα από τη συντριβή της φασιστικής συμμορίας αποτελούν κατάκτηση του ταξικού κινήματος και μέσα από αυτές τις εμπειρίες θα μπορέσουμε στον επόμενο γύρο, απέναντι στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ, να προβάλλουμε μια διαφορετική προοπτική για την ανθρωπότητα κόντρα στον κανιβαλισμό του κεφαλαίου και τις συμβιβαστικές πολιτικές, την προοπτική της Εξέγερσης και του Κομμουνισμού.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

Εικόνες:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *