ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ:ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Ρεπορτάζ
Ως πρόεδρος της Ιατρικής Έταιρείας Καβάλας και λόγω κορονοιού επικήδειο για το εξαίρετο μέλος μας του Δ.Σ. τον αγαπητό συνάδελφο, συμπολίτη και κυρίως αγαπητό φίλο και σύντροφο στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση!
Στην μακρόχρονη σχέση μας ομολογουμένως ποτέ δεν πέρασε απο το μυαλό μου η σκέψη οτι θα στέκομαι νοερά με σεμνότητα μπροστά απο την σορό σου, για να εφωνίσω επικείδιο λόγο.
Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ. Και όμως ο καθορισμός της μοίρας μας και κυρίως φυσικά ο θάνατος τον οποία νίκησες τόσες φορές σώζωντας ασθενείς κατά την μακρόχρονη μάχη στο λειτούργημα σου, κατόρθωσε να σε πάρει πρόωρα απο κοντά μας !
Θα αποφύγω τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πώ δυο λόγια ξεχωριστά για την ζωή σου και τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου.
Φιλομαθής, άριστος φοιτητής και ιατρός. Ακόμη αναφέρουν το όνομά σου οι φίλοι μας στα χωριά του Παγγαίου που υπηρέτησες σαν αγροτικός ιατρός. Διερευνητικός, δημοκρατικός, ανιδιοτελής, φιλικός χαρακτήρας, ήσυχο πνεύμα.
Ποτέ δεν ύψωσες τον τόνο της φωνής σου, ποτέ δεν προέβηκες σε χαρακτηρισμούς, ποτέ δεν έθιξες κανένα με οποιονδήποτε τρόπο..
Στις συνελεύσεις του Ιατρικού Συλλόγου, στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, στην διοίκηση της Ιατρικής Εταιρείας είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον καλύτερο σου εαυτό. Είχαμε την τύχη να απολαύσουμε και να εκμεταλευτούμε με την θετική έννοια, τον πράο σου χαρακτήρα, τον περαγωγικό τρόπο σκέψης και την μεθοδικότητά σου.
Στην Ιατρική κοινωνία μας ήσουν μια πολύ ευχάριστη εξαίρεση. Εντάχθηκες στο ΕΣΥ και λάμπρινεςτο λειτούργημα με την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπό σου, δεν σε άγγιξε η διαφθορά, η επιδίωξη του πρωσοπικού συμφέροντος, ο πλουτισμός, η επιδειξιμανία και η ματαιοδοξία.
Η ανθρωπιά σου το ανησυχο πνεύμα σου και η ευγένεια της ψυχής σου, σου επέτρεψαν να ακολουθήσεις τον αγαπητό δρόμο για τον άνθρωπο, για τον ασθενή σου και το ιατρείο σου ήταν ανοιχτό για όλους.
Η απώλεια σου δυσβάστακτη αγαπητέ Δαβίδ για συγγενείς, φίλους, συναδέλφους, ασθενείς, για όλη την κοινωνία της πόλης και του νομού μας, για όλους. Έφυγες πρόωρα και ξαφνικά. Θα στερηθούμε αγαπητέ μου Δαβίδ έντονα την παρουσία σου, την φιλία σου, την πραότητα σου , την ιατρική σου.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΕΙ!
 
 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *