ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΚΑΙ ΤΟ AIRBND

Ρεπορτάζ

post image

Ζούμε σε μια εξαθλιωμένη καθημερινότητα όπου η εργασιακή επισφάλεια και η ανεργία κυριαρχούν, η ακρίβεια ταλανίζει το μυαλό του/της καθενός/μιας, η καταστολή και η αστυνομοκρατία χτυπάει την πόρτα και απαιτεί να περάσει, ενώ η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από την καπιταλιστική ανάπτυξη όπου το κόστος βαραίνει τις δικές μας πλάτες. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν…

Ακριβά ενοίκια

Η στέγαση αποτελεί μία από τις βασικές μας ανάγκες. Η τουριστικοποίηση και η βραχυχρόνια μίσθωση μέσω του Airbnb έχουν δημιουργήσει μια στεγαστική δυστοπία. Τα νοίκια είναι στα ύψη, οι ιδιοκτήτες μας πετάνε ξαφνικά στο δρόμο για να βγάλουνε το κάτι παραπάνω και οι κάτοικοι εκτοπίζονται από τις γειτονίες τους. Μια πόλη για τους τουρίστεςκαι όχι για εμάς τους κατοίκους της. Άμεση απαγόρευση του Airbnb και μείωση των ενοικίων.

ΟΑΣΘ

Η συγκοινωνία αποτελεί και αυτή κοινωνικό αγαθό. Η κατάσταση στην πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο στόλος των λεωφορείων μικρότερος από το μισό του επαρκούς και μειώνεται συνεχώς. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γ.Σκόδρας υπόσχεται κάποια μεταχειρισμένα λεωφορεία μετά το Πάσχα και κάποια νέα σε ενάμιση χρόνο. Η απαξίωση και η κοροϊδία δεν έχουν όριο. Επίσης τα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού είναι κάτι παραπάνω από συχνά. Για αυτό μην μαλώνεις με τον διπλανό σου. Η λύση είναι η συμετοχή σε μετωπικά σχήματα και διεκδίκηση ελεύθερων αξιοπρεπών μετακινήσεων για όλους.

Στην ακρίβεια και στην εξαθλίωση απαντάμε με ΑΓΩΝΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ


Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

Ανοιχτή συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 20:00

site : site: https://sxoleio12.wordpress.com/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *