ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΙΝΟ-NOVARTIS

Ρεπορτάζ

ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΙΝΟ-NOVARTIS
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις διώξεις που ασκήθηκαν, η κ. Παπαδάκου θύμισε ότι «δεν είναι η μοναδική υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι μία από τις πέντε υποθέσεις που εξετάζονται από την Δικαιοσύνη και τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης και την Γενική Επιθεωρήτρια κ. Παπασπύρου, που προΐσταται της ανεξάρτητης Αρχής και επικυρώνει τα πορίσματα και τα στοιχεία που υποβάλλουν οι ελεγκτές. Μετά από πολύμηνη έρευνα, ασκήθηκαν οι διώξεις, γιατί έστειλε η κ. Παπασπύρου την υπόθεση στην Εισαγγελία Διαφθοράς και την κ. Τουλουπάκη. Αφορούν κακουργήματα, ψευδείς βεβαιώσεις, κτλ. που προσωποποιούνται», όπως μεταξύ άλλων:

«ζευγάρι στελεχών στο ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να έχει πρωτοστατήσει. Αυτοί απομακρύνθηκαν. Φαίνεται ότι με πλαστά πιστοποιητικά διόρισαν συγκεκριμένα άτομα»
«δύο αδερφές που έχουν διοριστεί, με την μία να είναι εμπλεκόμενη και στο σκάνδαλο της Novartis και ήταν στο υπουργείο Υγείας. Η αδερφή της είναι αυτή που διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τελικά αποσπάστηκε -αυτή ήταν η μεθοδολογία- σε άλλη υπηρεσία στο υπουργείο Υγείας»
«γυναίκα -έγινε και θέμα στην Βουλή- που αυτή την περίοδο ασχολείται και με τηλεοπτικές παραγωγές»

Η κ. Παπαδάκου υπογράμμισε επίσης την επιλογή του εισαγγελέα να μην ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία, εναντίον των προσώπων που διορίστηκαν, ως είθισται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υποθέτει πως «στην ανάκριση θα εξεταστεί το ποιοι θα χαρακτηριστούν ως «ηθικοί αυτουργοί»».

Επανέλαβε ότι «αυτές είναι οι πρώτες διώξεις που γίνονται. Υπάρχουν φάκελοι για διάπραξη βαριών αδικημάτων που είναι ήδη στα χέρια των ελεγκτών και θα προχωρήσουν ότι και να γίνει. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει αυτή την διαδικασία».

Ταυτόχρονες εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Στην άλλη μεγάλη υπόθεση, της Novartis, η κ. Παπαδάκου είπε χαρακτηριστικά «κρατήστε το αυτό, συγχρόνως θα υπάρξουν οι ποινικές και δικαστικές εξελίξεις και εδώ και στις ΗΠΑ, είτε το Καλοκαίρι είτε στις αρχές του Φθινοπώρου».

«Εδώ ξεσκονίζονται λογαριασμοί 36 προσώπων -είναι και τα συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών και, επίσης, ξεσκονίζονται στοιχεία που αφορούν χιλιάδες γιατρούς, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς δεν κάνουν έρευνα μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, αφορά περίπου 4.500 πρόσωπα, γιατροί, στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, συγγενείς τους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς. Αυτή η έρευνα γίνεται από ομάδα εισαγγελέων, δεν είναι μόνο οι τρεις που είχαν το πόρισμα. Όλη η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ασχολείται κυρίως με αυτό. Είναι ένας μεγάλος όγκος που θα μας απασχολήσει τις επόμενες εβδομάδες και νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί, θα φτάσει στο τέλος της η υπόθεση», όπως εκτίμησε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *