ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ:ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ

Ρεπορτάζ

 

Γ. Αμανατίδης: Οι κυρώσεις έναντι της Τουρκίας πρέπει να επεκταθούν

Γ. Αμανατίδης: Οι κυρώσεις έναντι της Τουρκίας πρέπει να επεκταθούν


 

Συνέντευξη του βουλευτή Α` Θεσσαλονίκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Απέναντι σε μια αναβαθμισμένη παραβατική και προκλητική συμπεριφορά, εκ μέρους της Τουρκίας, πρέπει να υπάρχει η ανάλογη απάντηση και τα μηνύματα ή τα σήματα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση να είναι ξεκάθαρα» τόνισε, εξαρχής, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

«Τα μηνύματα πρέπει να δίνονται με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία» εξήγησε διαπιστώνοντας, το τελευταίο διάστημα, μια αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση, σε σχέση με την προηγούμενη πολιτική κατευνασμού, που ακολουθούσε μέχρι πρότινος, στην αντιπαράθεση με την Άγκυρα.

«Το κλίμα και τα όσα αναφέρθηκαν μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στον ΟΗΕ, αλλά και μετά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της επετειακής διάσκεψης του ΝΑΤΟ, είναι ενδεικτικά στοιχεία αυτής της πολιτικής κατευνασμού» απάντησε, ερωτηθείς για την επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικρίνει την στάση της ΝΔ απέναντι στην Τουρκία και τον τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

«Οι κυρώσεις έναντι της Τουρκίας πρέπει να επεκταθούν» επεσήμανε. «Αυτές που συμπεριλήφθηκαν στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παλιότερα αφορούσαν τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ» ενώ όπως υποστήριξε θα πρέπει αφενός να εφαρμοστούν απέναντι σε πρόσωπα κι εταιρείες κι αφετέρου να επεκταθούν μετά το ΜoU που υπέγραψαν, τον περασμένο μήνα, o Ερντογάν με τον Σάρατζ της Λιβύης, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, ζήτησε, ακόμη, στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό πρόεδρο, να θέσει το θέμα της έμπρακτης στήριξης της Ουάσιγκτον στον ενεργειακό αγωγό «East Med», ενεργοποιώντας, παράλληλα, τη λεγόμενη τριμερή συν 1 συμμαχία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ με τις ΗΠΑ).

Στην κατεύθυνση αυτή, πρόταξε τα διπλωματικά μέσα, που πρέπει να χρησιμοποιηθούν μέχρι εξαντλήσεως, όπως είπε, «ταυτόχρονα με τους διαύλους επικοινωνίας». «Όταν μίλησα για αμφισημία και ζήτησα καθαρά μηνύματα από την κυβέρνηση, αυτό εννοούσα: Δεν μπορεί να ξεκινάς και να σταματάς τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) με την Τουρκία» αποσαφήνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *