ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ρεπορτάζ

 

Κατόπιν της κοινής ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη για την ενίσχυση του ΕΛΓΑ με 35 εκ. ευρώ, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες της Π.Ε. Καβάλας.

 

Όπως και οι ίδιοι γνωρίζουν, μέχρι τώρα έχουν λάβει συνολικά το 65% των αποζημιώσεων που δικαιούνται για καταστροφές από χαλαζοπτώσεις, βροχοπτώσεις, ασθένειες και λοιπές αιτίες. Η ανωτέρω ενίσχυση του ΕΛΓΑ, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, θα συμβάλει στην έγκαιρη καταβολή του εναπομείναντος 35%, δηλαδή συνολικά περίπου 1.100.000 ευρώ για την Π.Ε. Καβάλας, από τον ΕΛΓΑ.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η ενίσχυση του ΕΛΓΑ με 35 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνιστά τομή για τα αγροτικά δεδομένα, καθώς είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει από τη θέση σε ισχύ και κατ’ εφαρμογή του ν.3877/2010. Έχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ήδη με την αρχή του δεύτερου χρόνου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνονται εμφανείς οι προτεραιότητες μας. Ο αγροτικός κόσμος είναι ο στυλοβάτης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και τον στηρίζουμε εμπρακτα!».

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *