ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ:ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ (ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΥΦΛΕΡ)

Ρεπορτάζ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, και δη τους κατοίκους της πόλης της Καβάλας, πως με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη παραχωρείται δωρεάν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, συνολικής έκτασης 1.720 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των  υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, στον συνοικισμό Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας («κτήριο Κούφλερ»).

 

Η απόφαση αυτή του Υπουργού έρχεται σε απάντηση του με αρ. Πρωτ. 4323/22-06-2020 γραπτού αιτήματος του Βουλευτή για παραχώρηση του ως άνω κτιρίου, όπως συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη στη Καβάλα.  Σκοπός της παραχώρησης είναι η διαμόρφωση εργαστηρίων συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και η μετατροπή χώρων σε επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη και επισκέψιμα εργαστήρια συντήρησης αρχαιοτήτων χαμηλής όχλησης.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για την απόφαση του αυτή, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά μια ανάγκη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση μας με την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη. Χάριν στη συνεργασία όλων μας, καταφέρνουμε σήμερα να αξιοποιήσουμε τη κληρονομιά της πόλης μας παραδίδοντας στα παιδιά μας!»

 

Με εκτίμηση,


Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *