ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ:ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ρεπορτάζ

’Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν διαπίστωσε όσον αφορά στις αλλαγές που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, κατά τη σημερινή συμμετοχή του στην εκπομπή «Η Στάση των Δύο» με τον ‘Αρη Τόλιο, στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 FM. Εκτίμησε πως η ανακοίνωση των αλλαγών έγινε μόνο και μόνο για να έχει ο Πρωθυπουργός τη δυνατότητα να κάνει αναφορά σε πρόσβαση στην τριτοβάθμια μόνο με το απολυτήριο στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.

Αφού εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τον κ. Γαβρόγλου για τις συνεχείς πιέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στους επικοινωνιακούς της σκοπούς, όπως με την πρόωρη ανακοίνωση των βάσεων προκειμένου να μην συμπέσει με τον ανασχηματισμό, διαπίστωσε πως το νέο σύστημα δεν έχει μελετηθεί στις λεπτομέρειες του, προβλέποντας πως δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές, καθώς τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης θα είναι ελάχιστα, εκτός εάν το ΥΠ.Ε.Π.Θ. παρέμβει και τεχνητά αυξήσει τον αριθμό των εισακτέων. Εξέφρασε την ανησυχία του για τη δημιουργία σχολών δύο ταχυτήτων και τη δημιουργία ενός λυκείου του τύπου «όλοι 20», καθώς, από τη στιγμή που ο βαθμός απολυτηρίου συνεισφέρει στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια, οι καθηγητές θα βρίσκονται σε διαρκή πίεση για υψηλούς βαθμούς στα μη εξεταζόμενα μαθήματα.

Διαπίστωσε πως το προτεινόμενο σύστημα δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις της επιτροπής Λιάκου, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία και πρότεινε την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, την οποία κατήργησε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία δια του κ. Γαβρόγλου δήθεν ζητά συνεχώς προτάσεις, αλλά στην πραγματικότητα κάνει τα δικά της. Στο συγκεκριμένο θέμα το Ποτάμι είχε υποβάλει από το 2016 προτάσεις χωρίς όμως να εισακουστούν, ενώ και για άλλα θέματα της Παιδείας είναι πάντα παρόν με προτάσεις (μετεγγραφές φοιτητών, μοριοδότηση στελεχών εκπαίδευσης κλπ).

Ολοκληρώνοντας, διαπίστωσε πως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ. επιδιώκουν την πόλωση αναδεικνύοντας ακόμα και θέματα όπως η μήνυση Βαξεβάνη, επιθυμώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα με το βλέμμα στο παρελθόν, ενώ το Ποτάμι επιδιώκει ατζέντα μέλλοντος με έμφαση στα πραγματικά ζητούμενα της μεταμνημονιακής περιόδου, όπως, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και η αναστροφή του brain drain.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *