ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ -ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ:ΜΕ ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΕΤΣΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ… ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ρεπορτάζ
Μήνυμα #ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα της Ελευθεροτυπίας
Μάριος Κάτσης
, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,
Γκαρά Αναστασία
, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Με νέες Λίστες Πέτσα αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να… τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας. Αποδεικνύεται πως για κάποιους λίγους εξακολουθούν να υπάρχουν «λεφτόδεντρα» που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ με την έγκριση του «επιτελικού» κράτους.
Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΜΕ και ποδηγέτησης της Ενημέρωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σπατάλη δημόσιου χρήματος, πάρα τις καταδίκες και τη διεθνή κατακραυγή.
Η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, με τη χώρα μας να κατρακυλά στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου. Η μονομέρεια, το κλίμα προπαγάνδας, η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση ειδήσεων, ο έλεγχος και οι απειλές, πλήττουν τους εργαζόμενους στα Μέσα, την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας.
Η Ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδη λίθο της Δημοκρατίας και η προστασία της θα πρέπει να είναι αυτονόητη. Με θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας, κανόνες ισονομίας και δημόσια λογοδοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *