ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ρεπορτάζ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Δ. Παπαδημούλης: Και ο Ταγιάνι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών σε αντίθετη με τη ΝΔ

Η δήλωση πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με την οποία στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ θετική καθώς αποδεικνύει ότι ένας ακόμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) χαιρετίζει τη συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων και δίνει συγχαρητήρια στον Τσίπρα, επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Δημήτρη Παπαδημούλης που είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τη ΝΔ κόμμα ανάδελφο εντός του ΕΛΚ.
20 Ιουλίου 2018 14:39:14

Ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε μιλώντας στον Βαγγέλη Καραγεώργο, ότι έστειλε επιστολή στις 13 Ιουνίου, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ταγιάνι μέσω του αρμοδίου πολιτικού συμβούλου του, υπογράμμισε πως θα συμβάλει, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στην στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ.

Στις 11 Ιουλίου, στο πλαίσιο συνάντησης με τον πρόεδρο Ταγιάνι, με κεντρικό θέμα την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε εκ νέου το ζήτημα επί τάπητος.

Σύμφωνα και με την επίσημη σχετική αλληλογραφία μεταξύ του γραφείου Ταγιάνι και του γραφείου Παπαδημούλη στις 17 και 18 Ιουλίου, ο πρόεδρος Ταγιάνι σκοπεύει τον Σεπτέμβριο να καλέσει στο Ευρωκοινοβούλιο τον ομόλογό του πρόεδρο της Βουλής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, θέλοντας να στηρίξει την ιστορικής σημασίας συμφωνία, στέλνοντας έτσι ένα θετικό μήνυμα ενόψει του δημοψηφίσματος στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *