ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ρεπορτάζ

❝Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που εκφράζει κυρίαρχα τα συμφέροντα των πολλών. Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κου Μητσοτάκη και των αυλικών του❞ || Κύρια σημεία συνέντευξης στην ε/φ Real.gr & τον δημοσιογράφο Φ. Κλαυδιανό:

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα κόμμα που εκφράζει κυρίαρχα τη μισθωτή εργασία, τους αποκλεισμένους, τους αγρότες, τους μικρούς & μεσαίους επιχειρηματίες & αποσκοπεί να μεταφέρει τα συμφέροντα των πολλών στο πεδίο της διακυβέρνησης με στόχο τη διαρκή μετατόπιση των συσχετισμών υπέρ τους.

Στα χρόνια που βρίσκεται στη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί ένα πολιτικό σχέδιο που βελτιώνει τη θέση των λαϊκών τάξεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος το αναγνωρίζουν & συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

Το ανοιχτό κάλεσμα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας αποσκοπεί στο διάλογο & τη συστράτευση με σαφή πολιτικό στόχο την αποτροπή της παλινόρθωσης της μεταλλαγμένης δεξιάς του κου Μητσοτάκη & την ήττα του στρατοπέδου της λιτότητας σε Ελλάδα & ΕΕ.

Δεν έχουμε λόγο να διστάσουμε μπροστά σε μια διεύρυνση της πολιτικής μας επιρροής. Η πολυσυλλεκτικότητα & η δημοκρατική όσμωση των διαφορετικών απόψεων αποτελούν ταυτοτικά χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με άλλες πολιτικές δυνάμεις που θεωρούν τη μονολιθικότητα πλεονέκτημα.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο φόβος της αλλοίωσης υπάρχει για κόμματα που ήδη έχουν απομακρυνθεί από ένα ορισμένο αξιακό & ιδεολογικό πλαίσιο. Η ΝΔ μέσα σε μια 10ετία έγινε από παράταξη της κεντροδεξιάς ένα πολιτικό μόρφωμα όπου η ακροδεξιά παραδοξολογία έχει ηγεμονεύσει καθολικά.

ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Αν ίσχυε ακόμη το μνημονιακό πλαίσιο δεν θα είχαμε συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση κατώτατου μισθού, ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ & τις ασφαλιστικές εισφορές, ούτε βεβαίως πρόσβαση στις αγορές, ούτε & τίποτα από όλα όσα από τον Αύγουστο του 2018 και μετά έχουμε υλοποιήσει.

Το νέο πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας θα ψηφιστεί σύντομα από την βουλή όταν ολοκληρωθεί η τεχνική του επεξεργασία σε συνεννόηση με τους εποπτικούς θεσμούς όπως σε πολλές χώρες της ΕΖ όταν πρόκειται για συστημικές τράπεζες. Δεν πρόκειται για μνημονιακή διαπραγμάτευση.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Είναι διαρκής στόχος μας η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού δημοσιονομικού χώρου για πολιτικές που θα ευνοούν την ανάπτυξη & την κοινωνική δικαιοσύνη & είμαστε οι μοναδικοί που πετύχαμε τη μείωση του στόχου της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για +4% κατά μ.ο. έως το 2030.

Ο κ.Μητσοτάκης λέει ότι αφού εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, απολύσεων, μειώσεων μισθών, κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων & ασφαλιστικού Πινοσέτ τότε θα του δοθεί η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για φορολογικές ελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο κος Μητσοτάκης επιθυμεί μια ακραία πολιτική επιστροφής της χώρας στην πιο μαύρη μνημονιακή περίοδο. Αν κάποια κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας αυτή είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ & του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ & ΕΚΛΟΓΕΣ

Στην πλειονότητά τους οι δημοσκοπήσεις δεν αποσκοπούν στην αποτύπωση της πολιτικής πραγματικότητας αλλά χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά εργαλεία σε κομματικά & εκδοτικά επιτελεία. Εδώ & 6 χρόνια υπάρχουν ακραίες αποκλίσεις ανάμεσα στις μετρήσεις & στο αποτέλεσμα της κάλπης.

Η υποτιθέμενη διαφορά 5, 10, 15 μονάδων υπάρχει μόνο στην φαντασία του κου Μητσοτάκη, των αυλικών του & των ΜΜΕ που τον στηρίζουν. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η αντίδραση στο στρατόπεδο της ΝΔ όταν αποδειχτεί τελικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *