ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ΕΛΛΑΔΑ2019:ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ ΑΠΑΓΑΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ρεπορτάζ
 

Με τέτοια συνεργατο-κυβερνητική σύνθεση, «άραγε ποιοι έχουν σειρά»

ΟΙ Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι η προτεινόμενη προσθήκη της απαγόρευσης διακρίσεων βάσει φύλου, ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού στην αναθεώρηση του άρθρου 5 του Συντάγματος, καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δυστυχώς όμως συνέβη και αυτό στην Ελλάδα του 2019, και καθίστανται πλέον και συνταγματικά αντικείμενο διακρίσεων όλες οι περιπτώσεις των ανωτέρω κατηγοριών, και πρωτίστως η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Η καταψήφιση από την Ελληνική Λύση ήταν αναμενόμενη γιατί οι θέσεις αυτού του κόμματος είναι μεταξύ άλλων ρατσιστικές και ομοφοβικές, και σε αυτή την ατζέντα στηρίχθηκε για την είσοδο του στη βουλή. Στην διεστραμμένη αντίληψη περί πατριωτισμού τα δικαιώματα δεν είναι για όλους.

Η καταψήφιση από την Νέα Δημοκρατία δείχνει ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι η ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια κρίνεται βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου. Σε δεύτερη ερμηνεία είναι φανερό πως για το κυβερνών κόμμα υπάρχουν πολίτες β’ κατηγορίας που σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι ΛΟΑΤΚΙ.

Η καταψήφιση από το ΚΙΝΑΛ δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει χάσει και το τελευταίο ίχνος προοδευτισμού της κληρονομιάς του, προϊόν της συμπόρευσης και στροφής στον νεοφιλελευθερισμό.

Το αποτέλεσμα αυτής της αδιανόητης εξέλιξης είναι ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθεί να μένει απροστάτευτη στις εις βάρος της διακρίσεις.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε αταλάντευτα υπέρ των ίσων δικαιωμάτων για όλους, όλες και όλα χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
Όλοι οι πολίτες, όλοι οι άνθρωποι, έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ισότητας και οτιδήποτε λιγότερο είναι μη αποδεκτό.

Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 21ο αιώνα να νομιμοποιούνται, εμμέσως πλην σαφώς, η μη αναγνώριση υπαρχουσών οικογενειών, ο αποκλεισμός από εργασία, εκπαίδευση, οικονομική και κοινωνική ζωή, δημόσιο σύστημα υγείας, ασφάλιση, συμμετοχή στην πολιτική, με πρόσχημα την διαφορετικότητα. 

Λυπούμαστε βαθύτατα που στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων κάθονται βουλευτές με αντιλήψεις και προκαταλήψεις που τοποθετούνται χρονικά τρεις, τέσσερις και περισσότερους αιώνες πριν.
Μάλλον τελικά η θέση τους είναι σε μουσείο ανάμεσα σε εκθέματα του παρελθόντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *