Τρίτη, Οκτώβριος 20, 2020

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΤΟΝΤ:ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Ρεπορτάζ Ψυχαγωγία
 
EMMANUEL TODD


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Δοκίμιο για την αποσύνθεση του αμερικανικού συστήματος

Πρόλογος: Αλέξης Παπαχελάς


ISBN: 978-960-218-300-7

ΣΕΛ. 280, ΤΙΜΗ: 18,41€
 
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του βιβλίου

Η Αμερική είναι, εδώ και καιρό, ξανά στο επίκεντρο της διεθνούς συζήτησης. Παρόλο που ασκεί σταθερά παγκόσμια επιρροή, ταυτόχρονα αποτελεί ένα τεράστιο χωνευτήρι στο οποίο συνυπάρχουν η τρομοκρατία, ο ρατσισμός, το παράλογο.

Στο προφητικό του δοκίμιο, ο γάλλος ιστορικός και ανθρωπολόγος Εμμανουέλ Τοντ κρίνει με οξυδέρκεια την ταυτότητα της Αμερικής ως υπερδύναμης που ελέγχει την παγκόσμια ισορροπία αλλά και την τακτική της να ασκεί διεθνή πίεση για να καλύψει την ανάγκη εξάρτησής της από τον υπόλοιπο κόσμο. Η Αμερική επινοεί τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τον «άξονα του κακού». Χρησιμοποιεί αυτόν τον παραλογισμό που κανείς μας δεν καταλαβαίνει και ο οποίος συνίσταται στη μη επίλυση του προβλήματος, στις επιθέσεις που εξαπολύει ενάντια σε μικρές δυνάμεις, για να παράγει νέα όπλα που θα διατηρήσουν, όπως πιστεύει, την κυριαρχία της.

Το Μετά την Αυτοκρατορία είναι ένα σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο το οποίο πρέπει να διαβαστεί από κάθε σκεπτόμενο πολίτη που προβληματίζεται για την προσωπική του τύχη αλλά και την τύχη της χώρας του και του κόσμου.

 
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Emmanuel Todd (Εμμανουέλ Τοντ) γεννήθηκε το 1951. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε διδακτορικό στην Ιστορία. Το 1976, στην ηλικία των 25 ετών, με το βιβλίο του La chute finale (Η μεγάλη πτώση), αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής, καθώς προέβλεψε την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Δημοσίευσε έκτοτε σημαντικά βιβλία, μεταξύ των οποίων τα L’invention de l’Europe (1990), Le destin des immigrés (1994), L’illusion économique (1998), Μετά την Αυτοκρατορία (2001), Qui est Charlie? Sociologie d’une crise religieuse (2015).
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
kritiki.gr
Copyright © 2020 Εκδόσεις Κριτική, All rights reserved.
Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα γιατί εσείς, ή κάποιος που χρησιμοποίησε τη διεύθυνση σας, εγγράφηκε στη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού δελτίου των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ από την ιστοσελίδα της, http://kritiki.gr.

Διεύθυνση:
Εκδόσεις Κριτική
Παπαδιαμαντοπούλου 4
Αθήνα, Αττική 11528
Greece

Add us to your address book 
Διαβάστε την Πολιτική Ασφαλείας Προσωπικών Δεδομένων των Εκδόσεων Κριτική
Για συγκατάθεση επικοινωνίας:
Unsubscribe from this list   
Update subscription preferences 


This email was sent to oikoltetradio@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Εκδόσεις Κριτική · Παπαδιαμαντοπούλου 4 · Αθήνα, Αττική 11528 · Greece

 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *