ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ

Ρεπορτάζ
 

Σήμερα, γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα των νοσηλευτών. Κι όμως, το σημαντικότατο έργο που επιτελεί ο κάθε νοσηλευτής κι η κάθε νοσηλεύτρια δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε. Χρειάστηκε να έρθει η πανδημία του κορονοϊού για να γίνει κατανοητή η πραγματική διάσταση του νοσηλευτικού λειτουργήματος.

Η  νοσηλευτική φροντίδα θα πρέπει να χαίρει εκτίμησης, να μην υποτιμάται και να ανταμείβεται αναλόγως. Σύμφωνα με την ΕΕ το 86% του νοσηλευτικού προσωπικού είναι γυναίκες εκ των οποίων το 76% δεν αμείβεται όπως πρέπει.

Μαζί με την ευγνωμοσύνη που θέλουμε να εκφράσουμε στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, για όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούμε ότι η πολιτεία πρέπει να αναβαθμίσει το νοσηλευτικό επάγγελμα.

Το ευχαριστώ όλων μας πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη και ως μέρος του πολιτικού κόσμου της χώρας, θα πιέσουμε ώστε η δημόσια υγεία, το κοινό αυτό κοινωνικό αγαθό, να στελεχωθεί με νέους εργαζόμενους νοσηλευτές, με την παράλληλη παροχή όλων των απαραίτητων μέσων, ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα και αξιοπρεπώς το έργο τους

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *