ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ:ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ρεπορτάζ

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Τα Επιμελητήριά της χώρας έχουν ως καταστατικό σκοπό, την υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών τους, σε κάθε ανάγκη που προκύπτει ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ανταγωνιστικά και βιώσιμα. Από το Μάρτιο του 2020, προσπαθούμε με κάθε μέσο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και πληροφόρηση στα μέλη μας τα οποία προέρχονται από διάφορους κλάδους, οι περισσότεροι εκ των οποίων οδηγήθηκαν σε περιορισμό δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σήμερα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στον τουρισμό, που αποτελεί καταλύτη για την ελληνική οικονομία. Είναι φανερό πως στο χώρο του τουρισμού, οι επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 επιβάλουν μία σειρά μέτρων, ώστε να επιτευχθεί η ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας.

Παρά τις προσπάθειές μας να στηρίξουμε τα μέλη μας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ασάφεια στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι υποχρεώσεις των τουριστικών καταλυμάτων και πραγματικά, ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των υπουργείων, είμαστε αρμόδιοι ως Επιμελητήρια για την στήριξη των μελών μας, δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρο το πως αυτό θα το πραγματοποιήσουμε.

Παρακαλούμε άμεσα να μας προσδιορίσετε, τι ενέργειες απαιτούνται για την υλοποίηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τα Επιμελητήρια μας. Πως θα πραγματοποιείται η έγκριση του εκπαιδευτικού υλικού από το Υπουργείου Τουρισμού;

Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των ανωτέρω ώστε να προχωρήσουμε στο έργο μας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας.

 

                                                                                                                                  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *