ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ MILWAUKEE BUCKS

Ρεπορτάζ
Επιστολή απέστειλε η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ μετά την ιστορική απόφαση των Milwaukee Bucks να μην αγωνιστούν στον αγώνα της 26ης Αυγούστου για τα Playoffs του ΝΒΑ μετά το νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας που σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Η επιστολή που αναρτήθηκε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σημειώνει τα ακόλουθα:
Αξιότιμε κύριε Αντετοκούνμπο,

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε, εσάς προσωπικά και την ομάδα σας, για την ιστορική σας απόφαση να μην αγωνιστείτε στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, γεγονός που οδήγησε το ΝΒΑ να προχωρήσει  στην αναβολή όλων των αγώνων της 26ης Αυγούστου για τα PLAYOFFS.

Τα περιστατικά βίας που παρατηρούνται στις ΗΠΑ πραγματικά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και δείχνουν την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο που εφαρμόζουν το νόμο οι εκπρόσωποι της αστυνομίας. Στόχος κάθε αστυνομικού ήταν και πρέπει να είναι η ουσιαστική προστασία όλων των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή μας, οι Αφροαμερικάνοι, μόνο και μόνο λόγω του χρώματός τους, να απειλούνται από τους εκπροσώπους του νόμου χωρίς λόγο.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε την αλλαγή που προσπαθείτε να φέρετε στις ΗΠΑ με απαρχή στον αθλητισμό. Η πορεία σας και το πνεύμα σας έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια συνανθρώπων μας, κι εμάς τους ίδιους, και ευχόμαστε να μπορέσετε να συνδράμετε με τις ενέργειες και με την κινητοποίηση των συναθλητών σας στη μείωση των περιστατικών αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και στο ξερίζωμα, επιτέλους, του ρατσιστικού καρκινώματος από την αμερικανική κοινωνία.

Η δημοκρατία είναι το υπέρτατο πολίτευμα δικαιοσύνης και ισονομίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να μάχεστε γι’ αυτή αλλά και για τα ιδανικά με τα οποία έχετε γαλουχηθεί στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε την απόφασή σας και στηρίζουμε τον αγώνα σας.

Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *