ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ρεπορτάζ
 

Επιστολή απέστειλαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κοινοποιώντας την και στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή την Περιβαλλοντική Νομοθεσία που διαμορφώνεται αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με την Επιστολή οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ σημειώνουν:

Ο Εκσυγχρονισμός της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας δεν μπορεί να συζητηθεί και πολύ περισσότερο να ψηφιστεί χωρίς η Βουλή να τελεί υπό πλήρη λειτουργία.

Ελπίζουμε να συμμερίζεστε την άποψη μας ότι η διαμόρφωση περιβαλλοντικής πολιτικής οφείλει να εξετάζεται εν μέσω πλήρους εφαρμογής των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών, να έχει υποβληθεί στη «βάσανο» της πλήρους και ουσιαστικής διαβούλευσης της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και να λαμβάνει υπόψη της κατ’ ελάχιστον τους ανθρώπους που υπηρετούν για χρόνια την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Αν δεν συμμερίζεστε τις παραπάνω θέσεις, τότε δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε πως η φιλοπεριβαλλοντική πολιτική σας, που σε κάθε ευκαιρία διατείνεστε πως υποστηρίζετε, είναι τουλάχιστον προσχηματική.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλούμε να αναβάλετε την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ με τίτλο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ» και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα 1.570 περίπου σχόλια που κατατέθηκαν στη διαβούλευση.

Ελπίζουμε ότι θα μοιραστείτε και  εσείς την αγωνία όλων μας σχετικά με τη μη ορθή κατεύθυνση του νομοσχεδίου, η οποία θα οδηγήσει, όχι μόνο στην υποβάθμιση των όρων της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, αλλά και στην επιβολή νέων προστίμων από την ΕΕ, αφού το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν είναι πλήρως σύννομο με την Ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.

Το Χαρτοφυλάκιο (Τμήμα) Περιβάλλοντος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *