ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ:ΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

Ρεπορτάζ

Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού – άρθρο της Ε.Αχτσιόγλου

Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού - άρθρο της Ε.Αχτσιόγλου

 

 

Άρθρο της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα «Documento»

Η επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές είχε οπωσδήποτε και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο η δημόσια συζήτηση κυριαρχούνταν από την προσέγγιση που είχε η ΝΔ σε κρίσιμα θέματα όπως η ασφάλεια, η φορολογία, η ανάπτυξη, με τρόπο που αυτή να παρουσιάζεται ως η «κοινή λογική». Γιατί συνέβη αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.  Το κρίσιμο είναι ότι μέσω αυτής της διαδρομής οι νεοφιλελεύθερες  θέσεις της ΝΔ απορροφήθηκαν από πολλούς ως αυτονόητες αλήθειες. Δεδομένης της «υγειονομικής ζώνης» που έχει επιβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπέρ της σημερινής κυβέρνησης, η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, το άνοιγμά του στην κοινωνία είναι σήμερα αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Τούτο όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ως αμφίδρομη διαδικασία. Δεν ανοίγει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμπεριλάβει και να γνωστοποιήσει στους πολίτες τη θέση του για το μέλλον μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, αλλά και ο ίδιος τους προσεγγίζει για να κατανοήσει καλύτερα τις υπαρκτές ανάγκες τους και να μπολιαστεί με τη συλλογική ευφυΐα μιας κοινωνίας σε συνεχή κίνηση.

Το διαρκές άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει λοιπόν να γίνει φυσιογνωμικό του χαρακτηριστικό.

Και πάρα το αναμφίβολα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, το στοίχημα του ανοίγματος θέλει δουλειά για να κερδηθεί, ιδιαίτερα σε μια εποχή παγκόσμιας  κρίσης του κομματικού φαινομένου. Έχουμε όμως πια ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την εμπειρία και το αίσθημα της νίκης.

Η αίσθηση ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν και να δικαιώνονται είναι ευνοϊκός παράγοντας για την ενδυνάμωση της συλλογικότητάς μας.Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *