ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ρεπορτάζ

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητάς της και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια» Ο Αλέξης Τσιπρας έστειλε το αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας κατά την ομιλία του σε αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Στις κρίσιμες στιγμές η επίδειξη ψυχραιμίας δεν συνιστά μόνο στάση ευθύνης αλλά και στάση γενναιότητας. Αντιθέτως η θρασύτητα και η προκλητικότητα δεν αποτελεί μονάχα στάση ανευθυνότητας αλλά και στάση θρασυδειλίας», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, με ισχυρό περιφερειακό ρόλο και διεθνείς συμμαχίες, μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σίγουρα κάποιους αυτό τους ενοχλεί. Τους ενοχλεί η αναβαθμισμένη θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Όμως θα πρέπει να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει τον απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και την τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας, της ειρηνικής συνύπαρξης και της περιφερειακής συνεργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *