ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 21/5/2019-18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα Τρίτη 21/5 18.00 στο Πολυτεχνείο

Αλληλεγγύη   Πολιτικοί κρατούμενοι   Φυλακές  


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΠΟ 2/5, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

«Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων». Δημήτρης Κουφοντίνας, 30/5/2018 από επιστολή του στα Μ.Μ.Ε.

Μετά από μια μακρά απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2018 με αίτημα την χορήγηση άδειας και που εν τέλει δικαιώθηκε, στις 27 Φλεβάρη το συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου μετά την αρχική απόρριψη από τον εισαγγελέα της φυλακής, απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση της έβδομης τακτικής άδειας που δικαιούται. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εισαγγελέας της φυλακής μπλόκαρε εκ νέου τη χορήγηση της άδειας (με τις υπερεξουσίες που του δίνει ο ποινικός και σωφρονιστικός κώδικας που πάνε χέρι χέρι με την “αντιτρομοκρατική νομοθεσία”). Πρόφαση για το κόψιμο της άδειας τις τελευταίες φορές ήταν η παραπάνω φράση που κάνει αναφορά σε αυτό το περιβόητο κόκκινο νήμα των αγώνων. Το δικαστικό σώμα καταπατώντας τους ίδιους του τους νόμους μπλόκαρε για ακόμη μια φορά την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα δηλώνοντας πως «δεν έχει σωφρονιστεί» και «δεν έχει μεταμεληθεί». Στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα συναντάμε μια τρομακτική ανάκληση του θεσμού των δηλώσεων μετανοίας. Άλλωστε δεν είναι άλλος ο λόγος που το συμβούλιο της φυλακής δεν εγκρίνει την άδεια: ο Δ. Κουφοντίνας δεν αποκηρύσσει τη δράση της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, δεν μεταμελεί για τις ιδέες του και συνεχίζει να έχει το ίδιο όραμα για μια αταξική κοινωνία. Μια έστω άτυπη, σήμερα, αποκήρυξη των πολιτικών θέσεων και επιλογών ενός ατόμου κατοχυρώνει για το αύριο αύξηση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι σε οποιονδήποτε αγωνίζεται. Ανοίγει το δρόμο για μια σύγχρονη εκδοχή του συγκεκριμένου φασιστικού θεσμού θέτοντας ακόμη δυσμενέστερους όρους για οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής αντίστασης. Πιστοποιεί τέλος, την κρατική παντοδυναμία αλλά και μεγαλοθυμία: το κράτος ως ένας νέος θεός ζητάει εξομολόγηση και μετάνοια για να συγχωρέσει.

Φυσικά, με μία πιο προσεκτική ματιά, τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται τυχαία. Και σε αυτή την υπόθεση παίζει σημαντικό ρόλο η ενίσχυση της ‘’ελληνοαμερικανικής φιλίας’’ με ό,τι αυτή συνεπάγεται, για τα συμφέροντα της κυβέρνησης και της ελληνικής αστικής τάξης. Στην πρώτη άδεια που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα άρχισαν οι απανωτές δηλώσεις των διάφορων Αμερικανών αλλά και Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών που ενημέρωναν για την απογοήτευση και την ανησυχία τους. Για εμάς είναι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια φρονηματική και εκδικητική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αγωνιστή που θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και για άλλους πολιτικούς κρατούμενους στο μέλλον. Μια αντιμετώπιση που αποφλοιώνει το θεσμό των αδειών ή και της υφ’ όρων αποφυλάκισης από το νομικό τους χαρακτήρα και θέτει ένα καθεστώς εξαίρεσης με βάση τα πολιτικά πιστεύω του ατόμου, που στόχο έχει την πολιτική και φυσική εξόντωση αγωνιστών και κινημάτων, την καταστολή των ταξικών αγώνων που μαίνονται εντός και εκτός των τοιχών απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.

Να αναδειχθεί και να απογυμνωθεί η ταξική ερμηνεία της αξίας της “ανθρώπινης ζωής” από τα πολιτικά τζάκια, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους στρατοκράτες, τους καταπιεστές και τους εκμεταλλευτές. Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη δυστυχία και τη φτώχεια εκατομμυρίων αλλά και για το θάνατο δεκάδων και εκατοντάδων από “εξοστρακισμούς” των όπλων των μπάτσων, από “εργατικά ατυχήματα” και από “αυτοκτονίες” λόγω οικονομικών συνθηκών, τολμάν να κατηγορούν για τρομοκρατία αγωνιστές που απάντησαν με βία στην τερατώδη βία του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι οι ίδιοι που μπροστά στο κέρδος τους, δε θα αρκούνται πλέον στα παραπάνω και δε θα διστάσουν να προκαλέσουν πολέμους για να μας δολοφονήσουν μαζικά. Από έπαρση λόγω της δικής μας υποχώρησης ή από αφέλεια, είναι τρομερά ειλικρινείς: Η ζωή ενός μαφιόζου της τάξης τους, έχει μεγαλύτερη σημασία από έναν νεκρό εργάτη της καθαριότητας ή της βιομηχανίας και για αυτό μας βομβαρδίζουν μέσα από τα Μ.Μ.Ε. για την πολιτική δολοφονία του ενός, ενώ σιωπούν για τις καθημερινές αντίστοιχες δολοφονίες εργαζομένων. Ας τους δείξουμε όμως πως και για εμάς έχει ανεκτίμητη σημασία η ζωή ενός αγωνιστή της τάξης μας που το κράτος θέλει να εξοντώσει και οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι του.

Με κριτική σκέψη, με παλιά και νέα εργαλεία πάλης και ανάλυσης του κόσμου, με οργάνωση, με συνέπεια στο σκοπό της εργατικής χειραφέτησης και της πανανθρώπινης ελευθερίας, να πιάσουμε το κόκκινο και το μαύρο νήμα της αγωνιστικής παράδοσης αυτού αλλά και κάθε τόπου.

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ (απεργία πείνας από 2/5)

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ .

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *