ΚΚΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Ρεπορτάζ
 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της Β΄ ΕΣΣΟ 2021 από το Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα, καταγγέλλουν το απαράδεκτο γεγονός ότι στο φαγητό της Καθαράς Δευτέρας, βρέθηκαν σκουλήκια.
Επίσης στην επιστολή τους οι φαντάροι διαμαρτύρονται διότι μετά από ενημέρωση που είχαν, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν μέρος του προβλεπόμενου ρουχισμού που τους χορηγήθηκε. Είναι γνωστό ότι ο ρουχισμός που χορηγείται στους στρατεύσιμους ήδη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για όλη τη θητεία, με αποτέλεσμα οι οικογένειες των φαντάρων να επιβαρύνονται οικονομικά για την αγορά πρόσθετου ρουχισμού για την κάλυψη των αναγκών τους.
Ακόμη οι νεοσύλλεκτοι διαμαρτύρονται για τις ελάχιστες ποσότητες σε υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό αφού τους χορηγήθηκαν μόλις 50ml αντισηπτικού, ένα ζευγάρι γάντια και μία μάσκα.
Οι φαντάροι και οι οικογένειές τους για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν στη διάρκεια της θητείας τους, αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Μπορεί η χώρα μας, σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν να δαπάνησε για το 2020, 4,398 δισ. ευρώ για νατοϊκές στρατιωτικές δαπάνες, κατέχοντας τη δεύτερη θέση στις χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά όταν πρόκειται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων, η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιστατικά όπως τα παραπάνω.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
–Τη βελτίωση των γευμάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα;
–Τη χορήγηση των αναγκαίων μέσων και υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας;
–Τη χορήγηση του απαραίτητου ρουχισμού για την κάλυψη της στρατιωτικής θητείας;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *