ΚΚΕ:ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ»

Ρεπορτάζ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ»

 

Δικαιολογημένη και έντονη είναι η ανησυχία του λαού της Καβάλας εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα. Πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και την καθημερινή γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων όπως καταγράφεται, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προερχόμενα από πολλούς και διαφορετικούς χώρους ενισχύουν την πιθανότητα να βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα φάση έξαρσης.

Την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση που:

  • Άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Με τους μαθητές να συνεχίζουν να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΜ από και προς το σχολείο τους. Με τις ίδιες ανεπαρκείς σχολικές αίθουσες (δεν είναι τυχαίο σε ποια σχολεία καταγράφηκαν τα κρούσματα και ποιες τάξεις έκλεισαν), χωρίς προσλήψεις των απαραίτητων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Χωρίς την αξιοποίηση δημοτικών και δημοσίων κτιρίων για την αραίωση των μαθητών στις αίθουσες. Χωρίς μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Το αποτέλεσμα είναι μέσα σε λίγα 24ωρα να έχουμε κρούσματα σε Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, ακόμα και Δημοτικό σχολείο αλλά και Νηπιαγωγείο.
  • Με την ίδια λογική να τα βάζει όλα στο ζύγι του κόστους έχει αφήσει εκτεθειμένες τις μονάδες του στρατού και τη στρατευμένη νεολαία, τους αξιωματικούς και τις οικογένειες τους, αφού στους θαλάμους και συνολικά στις εγκαταστάσεις ο συνωστισμός παραμένει, τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας είναι ανεπαρκή, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δεν γίνονται. Το αποτέλεσμα είναι 8 θετικά κρούσματα στη Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, αριθμός μεγάλος συγκριτικά με τη δύναμη της μονάδας.
  • Έχει αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους χωρίς μέτρα στους χώρους δουλειάς και τεστ, με πολλά κρούσματα που δεν δηλώνονται κάτω από τις πιέσεις της εργοδοσίας. Το αποτέλεσμα είναι 5 κρούσματα σε αλιεργάτες που έρχονται να προστεθούν σε αυτά από άλλους χώρους δουλειάς.  

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να σταματήσει τη βολική προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης» και να αναλάβει τη δική της. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχολεία, στρατιωτικές μονάδες, χώρους δουλειάς, ΜΜΜ. Να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό τα Νοσοκομεία και όλες τις δομές Υγείας. Να αντιμετωπίσει τον εκτροχιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος με άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς.

Στους χώρους που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα να προχωρήσει η αναγκαία ιχνηλάτηση με δωρεάν τεστ σε όλους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ καθώς και οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Να υπάρξει μέριμνα για δωρεάν τεστ στις ηλικίες κάτω των 16 ετών, αφού μέχρι σήμερα η ειδική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ δεν «κλείνει» ραντεβού για παιδιά Γυμνασίου και μικρότερα, ωθώντας τους γονείς στα πανάκριβα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο λαός της Καβάλας μπορεί να αξιοποιήσει τη μέχρι σήμερα πείρα του και να δυναμώσει τον αγώνα για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

 

 

19/2/2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *