ΚΚΕ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

Ρεπορτάζ
 
 

Η κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, θωρακίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, παίρνει μέτρα για την αύξηση των μηχανισμών καταστολής με σκοπό να αντιμετωπίσει την ένταση των λαϊκών αγώνων, μπροστά στην οικονομική κρίση και την αποτυχία της να προστατεύσει τον λαό από την πανδημία. Ιδιαίτερα μετά τη λαϊκή κατακραυγή και τη ριζική αντίθεση της νεολαίας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαιτεί την κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου και την άμεση κατάργηση όλων των νόμων, όπως:
Του Νόμου 4703/2020, που θέτει ευρύτατους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι φτάνοντας μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και το σχέδιο διαχείρισης διαδηλώσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη 2020. Επίσης ο νόμος αυτός ενισχύει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος και τη συνεργασία του με την Ελληνική Αστυνομία για κοινές επιχειρήσεις. Παράλληλα, εξυπηρετώντας το μεγάλο εμπορευματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση νομοθέτησε και τη σύσταση Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων στον Πειραιά, με προσανατολισμό ενάντια στο ναυτεργατικό κίνημα.
Τα εφαρμοστικά του νόμου Προεδρικά Διατάγματα: α) 73/2020 που διευρύνει τους περιορισμούς και τις κατασταλτικές αρμοδιότητες της αστυνομίας και β) 75/2020 που προβλέπει τη χρήση καμερών και άλλων εποπτικών μέσων (drones κλπ) από την αστυνομία, ενισχύοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος των διαδηλωτών και όχι μόνο.
Του Νόμοου 4777/2021, νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενισχύει τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση μέσα στο Πανεπιστήμιο (πειθαρχικές ποινές, κάρτες εισόδου κοκ), ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Του νέου Ποινικού Κώδικα (4619/2019) και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (4620/2019) που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρήθηκε από τη ΝΔ (4637/2019) που ενισχύει το κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Του τρομονόμου (άρθρο 187Α του ΠΚ), που ενισχύεται διαχρονικά από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Του Νόμου για την κύρωση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.
του Νόμου 4662/2020 για αναβάθμιση λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας ως Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων, με αρμοδιότητες επιβολής ελέγχων στο λαό, την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την επιβολή κατασταλτικών μέτρων με την κινητοποίηση όλου του δημόσιου τομέα.
Το ΚΚΕ επίσης απαιτεί να καταργηθούν αμέσως τα ΜΑΤ, η Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ), η ΔΡΑΣΗ, οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ), η πανεπιστημιακή αστυνομία, και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:
1. Για την κατάργηση όλης της αντιδραστικής νομοθεσίας που εντείνει την καταστολή του λαϊκού κινήματος;
2. Για την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλιτικών μηχανισμών και άμεσα τα ΜΑΤ, την ΟΔΟΣ, τη ΔΡΑΣΗ, οι ΟΠΚΕ, τα ΕΚΑΜ, η ΔΙΑΣ, η λεγόμενη πανεπιστημιακή αστυνομία, και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες;

Οι Βουλευτές
Παφίλης Θανάσης
Γκιόκας Γιάννης
Δελής Γιάννης
Μανωλάκου Διαμάντω
Μαρίνος Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *