ΚΚΕ(μ-λ)/ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ρεπορτάζ

Καμιά σχέση με τους εμπρηστές του πολέμου στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο!

Αν θέλει κανείς να δει ποιο χρώμα κινδυνεύει να πάρει το μελάνι με το οποίο υπέγραψαν τη συμφωνία για τον λεγόμενο ανατολικό-μεσογειακό  αγωγό φυσικού αερίου,  οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, με την κυβέρνηση των αρχιδολοφόνων του Ισραήλ, με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον, δεν έχει παρά να δει τις εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, απ’ όσα συνέβησαν στη  Βαγδάτη,  το πρωί της Παρασκευής 3/1/2020. Η αμερικάνικη επίθεση στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας στην οποία εισέβαλαν  δήθεν για να τη σώσουν και τη διέλυσαν, και η δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου, αυξάνει κατακόρυφα τους πολεμικούς κινδύνους και απειλεί να βυθίσει πιο βαθιά  στο αίμα και την καταστροφή, τους λαούς της Μέσης  Ανατολής.

Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία, Υεμένη, Λιβύη,  και ξανά απ’ την αρχή …. Ιράκ, Συρία κλπ. Χώρες και λαοί,  αιχμάλωτοι  της ατελείωτης βίας και  δυστυχίας  που ενορχηστρώνουν και ασκούν, πρώτοι από όλους οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, και δίπλα σιγοντάρουν και βομβαρδίζουν με κάθε ευκαιρία  οι σιωνιστές – κατακτητές της Παλαιστινιακής γης και κλέφτες του φυσικού πλούτου της.

Με αυτούς τους εγκληματίες και εμπρηστές του πολέμου, οι  ελληνικές κυβερνήσεις υπογράφουν συμφωνίες, πανηγυρίζουν και υπόσχονται – τρομάρα τους! – σταθερότητα, ανάπτυξη και ειρήνη! Όπως πάντα στην ιστορία, έτσι και τώρα, οι συμφωνίες αυτές το μόνο που μπορούν να φέρουν είναι αίμα, πόλεμο και δυστυχία για τους λαούς! Ο κίνδυνος η χώρα να μπλεχτεί στον αδυσώπητο πόλεμο για την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και τα κέρδη των πολυεθνικών, να εμπλακεί στα επικίνδυνα παιχνίδια και τα καυτά μέτωπα της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου είναι πλέον πολύ ορατός!

Είναι καιρός, όλοι οι προοδευτικοί και σκεπτόμενοι άνθρωποι στη χώρα, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, να σηκώσουν την φωνή τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς  ανταγωνισμούς και τους πολεμικούς κινδύνους.

Να  ακυρωθεί η νέα στρατιωτική  συμφωνία με τις ΗΠΑ και να φύγουν οι βάσεις-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *