ΚΚΕ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ

Ρεπορτάζ
 
 

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής στους ανασφάλιστους υπερήλικες παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, που ήταν μια σημαντική ανάσα επιβίωσης γι αυτούς, χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και 31.12.2018.

Παρ’ όλο όμως πού, με την Κ.Υ.Α. 68856/2202/18, από την 1.1.2019 ανατέθηκε στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ,) η αρμοδιότητα χορήγησης και του συγκεκριμένου επιδόματος, καμία αίτηση δεν έχει ανανεωθεί-εγκριθεί έως και σήμερα.

Αυτό έχει σαν οδυνηρή συνέπεια να έχουν οδηγηθεί, αφενός οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς στην εξαθλίωση, αφετέρου οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, που εξακολουθούν οι ομογενείς να διαμένουν, στην οικονομική ανέχεια στερούμενοι το ελάχιστο εισόδημα του ενοικίου.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες εξέτασης/έγκρισης και αντίστοιχα καταβολής όλων των αιτήσεων χορήγησης τους Επιδόματος Στεγαστικής Συνδρομής στους ανασφάλιστους υπερήλικες παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ που έχουν κατατεθεί από 1.1.2019 στον ΟΠΕΚΑ.


Ο Βουλευτής

Στολτίδης Λεωνίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *