ΛΑΕ:ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/03/2020 ΣΤΙΣ 9.00 π.μ. ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑΤΗΝ ΔΑΙΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 26/02 ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕς ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρεπορτάζ
 

 

 

Όλες και όλοι την Πέμπτη 12.03.2020 στις 9.00 π.μ. στη Σχολή Ευελπίδων

Να αθωωθούν οι αγωνιστές που συνελήφθησαν μετά την διαδήλωση της 26/2 από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες!

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια και ορισμένοι ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα μετά τη διαδήλωση της 26/2.

Στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση από φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, απέναντι στην καταστολή και την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας στη σχολή της ΑΣΟΕΕ, όπου ειδικός φρουρός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο εντός ασύλου απειλώντας φοιτητές και την αναίτια εισβολή των ΜΑΤ την επόμενη μέρα στην ίδια σχολή.

Μετά τη λήξη της μαζικής και ειρηνικής διαδήλωσης και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε, στο μετρό της Πανόρμου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σκούπα από την ΕΛ.ΑΣ. με αναίτια επίθεση σε διαδηλωτές, φοιτητές και εργαζόμενους, με ξύλο, χημικά (ακόμα και εντός του σταθμού), χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπικουρούμενες από την ομάδα ΔΡΑΣΗ χτυπούσαν αδιακρίτως οποιονδήποτε περνούσε από το σημείο με αποτέλεσμα πολλούς τραυματισμούς.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο αγωνιστής και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, εργαζόμενος ηλεκτρολόγος μηχανικός, Γ.Χ., ο οποίος αποχωρώντας προς το μετρό δέχτηκε την αναίτια βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υποστεί από τα απρόκλητα χτυπήματα σοβαρούς τραυματισμούς. Με ένα σαθρό κατηγορητήριο του αποδίδονται οι ανυπόστατες κατηγορίες της οπλοχρησίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης κατά της αρχής.

Το αναίτιο χτύπημα μιας πορείας φοιτητικών συλλόγων και φορέων μετά τη λήξη της και χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό αναδεικνύει ότι η ΝΔ δε θα διστάσει να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη» με κάθε κόστος.

Στο πρόσωπο των αγωνιστών στοχοποιούν τους αγώνες όλης της κοινωνίας για ζωή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Δε μας φοβίζουν! Οι εργαζόμενοι αι η νεολαία απαντάνε στην τρομοκρατία με τους μαζικούς και δίκαιους αγώνες τους.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του αγωνιστή Γ.Χ. και των υπόλοιπων αγωνιστών που συνελήφθησαν στην διαδήλωση της 26/2.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη δίκη την Πέμπτη 12-3-2020, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

 

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

10/3/2020

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *