ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ρεπορτάζ
«Απαράδεκτες οι απαξιωτικές δηλώσεις Χατζηδάκη για τους εργαζομένους του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ – «Νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός» – Αίτημα κατάθεσης της Υπουργικής Απόφασης στη Βουλή.»
Κοινή δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
), Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Κώστα Ζαχαριάδη (
Κώστας Ζαχαριάδης
), Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του #ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
“Ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης, κατά την προσφιλή μέθοδο της κυβέρνησης της ΝΔ, αντί να αναγνωρίσει τις κυβερνητικές ευθύνες για τον υπερτριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 μέχρι σήμερα και να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασίας απονομής των συντάξεων με τις αναγκαίες μονιμες προσλήψεις και την ψηφιακή αναβάθμιση του ΕΦΚΑ, έκανε απαξιωτικές δηλώσεις για τους εργαζομένους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Σύμφωνα μάλιστα με όσα καταγγέλονται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ.Χατζηδάκης παραπληροφόρησε την κοινή γνώμη λέγοντας ότι μόνος του με την Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για την προκαταβολή των συντάξεων, αποκρύπτοντας ότι υπεγράφη από τον Γενικό Διευθυντή με διατυπωμένη την επιφύλαξη του και των υπηρεσιακών παραγόντων. Εξάλλου, πρόσφατα ο κ.Χατζηδάκης είχε αποκαλέσει τον ΕΦΚΑ «σαράβαλο» και είχε χαρακτηρίσει στη Βουλή τους εργαζόμενους «γραφειοκράτες».
Η σκοπιμότητα των δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας είναι πολλαπλή: Επιδιώκει να αποσείσει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το μεγάλο και συνεχιζόμενο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, που πλέον έφτασαν τις 450.000 σύμφωνα με ομολογία των στελεχών του ΕΦΚΑ, και με μία επίδειξη λαϊκισμού να τις μετακυλίσει στους εργαζομένους, να αποκρύψει και να απαξιώσει τις αντιρρήσεις της διοίκησης και να αποτρέψει την έκφραση τους, καθώς και να συνεχίσει την απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων και του ΕΦΚΑ, καλλιεργώντας το έδαφος για να δικαιολογήσει την επιστράτευση ιδιώτη μάνατζερ, την πρόσληψη συμβασιούχων αντί μόνιμων υπαλλήλων και να ανοίξει την πόρτα για τη μελλοντική ανάθεση καθηκόντων στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης σε ιδιώτες.
Το άρθρο 25 του υπαλληλικού κώδικα είναι ασπίδα προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση του δημοσίου υπαλλήλου να διαφωνεί για τη νομιμότητα μιας απόφασης της πολιτικής ηγεσίας και να εκφράζει εγγράφως τις διαφορετικές απόψεις και προτάσεις του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί την επανάληψη των πρακτικών του παρελθόντος, με την στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και την τεχνητή δημιουργία φαινομένων κοινωνικού αυτοματισμού, που έχουν ως μοναδικό στόχο την απαξίωση και υποβάθμιση του δημοσίου τομέα και των λειτουργών του προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.
Στο πλαίσιο αυτό και επειδή με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας παραπληροφόρησε την κοινή γνώμη και στρέφεται κατά των στελεχών του Υπουργείου Εργασίας συλλήβδην, εκθέτει θεσμικά μια ολόκληρη υπηρεσία και αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να εκφράζουν τις απόψεις τους, καταθέτουμε σήμερα αίτηση κατάθεσης της Υπουργικής Απόφασης για την προκαταβολή των συντάξεων με τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *