ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ : Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ

Ρεπορτάζ

Αποτροπιασμό μπορεί να αισθανθεί μόνο κάποιος βλέποντας τις εικόνες των εργατών από το Πακιστάν που χτυπήθηκαν βάναυσα από φασιστοειδή στον Ασπρόπυργο.

Το φαινόμενο, δεν είναι νέο. Είναι άλλο ένα επεισόδιο σειράς επεισοδίων στην περιοχή μας. Είναι η έκφραση μίσους που χρόνια τώρα καλλιεργείται στην περιοχή για κάθε κατατρεγμένο που ζήτησε εστία στην εύφορη περιοχή του Θριασίου Πεδίου. Μια περιοχή, που ακριβώς επειδή ήταν εύκολη στην πρόσβαση, μια ανάσα δρόμος από την Αθήνα, έγινε ο τόπος συγκέντρωσης βιομηχανιών που ήθελαν άμεσο και εύκολο κέρδος και διευκολύνσεις διακίνησης, από γη και θάλασσα, χωρίς να υπολογίσουν περιβαλλοντικό κόστος. Χιλιάδες εργάτες, δεκαετίες τώρα, φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μα και του κόσμου, να δουλέψουν και να κατοικήσουν εδώ! Με τον ιδρώτα τους γιγαντώθηκαν οι εταιρείες, που σε περίοδο κρίσης, δεν δίστασαν πάλι να τους πετάξουν στο δρόμο.(π.χ. Χαλυβουργία).

Χιλιάδες πρόσφυγες από την πρώην ΕΣΣΔ, χώρεσαν σε τούτον εδώ τον τόπο στη δεκαετία του ‘90 μετά τη διάλυσή της. Και στις μέρες μας δεν χωράνε κατά την πολιτική θέση ορισμένων, μια χούφτα εργάτες από το Πακιστάν, που σκάβουν τη λιγοστή γη που έχει απομείνει από την πλήρη ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου και τη συναίνεση ντόπιων που ξεπούλησαν τη γη τους για εύκολο κέρδος. Εργάτες μετανάστες, που παράγουν τροφή για όλο το λεκανοπέδιο, με αντάλλαγμα λιγοστά ευρώ.

Και ξαφνικά, βρίσκουν απέναντι τους τις οργανωμένες δυνάμεις των φασιστών που τροφοδοτεί η πολιτική του συστήματος, και κάποιους εξαθλιωμένους εκτελεστές των εντολών τους, που θεωρούν τον μετανάστη αντίπαλο και όχι στον καπιταλιστή.

Δεν είναι μεγάλο το διάστημα που μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ακούγονταν φωνές μίσους ενάντια στην εγκατάσταση των Σύριων προσφύγων, ακόμα και από κάποιους άλλους μετανάστες. Δεν είναι μακριά το προηγούμενο επεισόδιο, που ο δήμος εξέδωσε καταδίκη για την αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώθηκε. Δεν είναι λίγες οι φωνές συγκάλυψης της δράσης της Χρυσής Αυγής από το δήμο, όπως στα Νεόκτιστα, που ο Κασιδιάρης μιλούσε για «ανθρώπινα σκουπίδια» αναφερόμενος στους Ρομά. Στις συγκεντρώσεις ενάντια στην εγκατάσταση των προσφύγων όπου οι χρυσαυγίτες πρωτοστατούσαν δίπλα στη δημοτική αρχή. Στα πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες που ο δήμος δεν κατήγγειλε…

Και φυσικά ,δεν είναι ο Ασπρόπυργος ο μόνος χώρος δράσης των φασιστικών ομάδων, ενάντια στην εργατική τάξη! Στις 9 /10 μετανάστης εργαζόμενος σε εστιατόριο στη Λαμπρινή, δέχτηκε βάναυση επίθεση από ομάδα φασιστών. Αλλά και τα ξημερώματα της Τετάρτης, 11/10 ομάδα ναυτεργατών της ΠΕΝΕΝ που αφισοκολλούσαν για την εκδήλωση τους για τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση φασιστικής ομάδας, που τραυμάτισε έναν από αυτούς. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο στόχος!

ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ,ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνυπεύθυνη στη συνέχιση της φασιστικοποίησης. Αυταπάτες απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της υπονομεύουν την συγκρότηση αντιφασιστικού κινήματος. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε το σύστημα που διαχειρίζεται, ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός δηλαδή, μπορούν να μείνουν στο «απυρόβλητο» ενός τέτοιου κινήματος.

Η απάντηση στο φασισμό δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη των αγώνων ντόπιων και ξένων εργατών και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα. Μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να τσακίσουν το φασισμό!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *