ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:<<Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ>>

Ρεπορτάζ

 

 

Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε στηρίζει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά»

Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε στηρίζει τη δημόσια υγεία και τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά»


 
 

 

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας

«Σε διάστημα δύο περίπου μηνών έχουμε χάσει 4520 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας και τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά.

«Δυστυχώς η χώρα ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε βιαστεί το καλοκαίρι να δηλώσει ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό», επισήμανε. «Ήταν αρχές Αυγούστου όταν μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλεγε ότι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα είχαμε περίπου 2.000 κρούσματα. Τελικά τα 2.000 κρούσματα ήρθαν αρκετά νωρίτερα, το Νοέμβρη», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση επιμένει εσφαλμένα μόνο σε περιοριστικά μέτρα χωρίς να λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι «δε γίνεται σήμερα να μεταφέρουμε γιατρούς από την Αττική στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, αντί να προχωράμε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών». «Δε γίνεται να κάνουμε τόσα λίγα τεστ – π.χ. μόλις 5.000 μοριακά τεστ- αντί να προχωράμε σε συνταγογράφηση των τεστ για να παρέχονται μαζικά και δωρεάν στους πολίτες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό δείχνει πως έχουμε παρατήσει την ιχνηλάτηση της πανδημίας».

Χαρακτήρισε, επίσης, τους εργασιακούς χώρους «τεράστια πληγή», αφού πολλοί εξ αυτών «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με ευθύνη της κυβέρνησης». «Ήταν Σεπτέμβριος όταν σε έναν χώρο εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν 191 κρούσματα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», τόνισε.
Αναφερθείς στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει τα ίδια λάθη». «Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια», ξεκαθάρισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Πρέπει το σύνολο των εκπαιδευτικών να επιστρέψει στις τάξεις μόνον αφού πρώτα έχει κάνει τεστ και πρέπει μαθητές και εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν τεστ δωρεάν όταν εντοπίζεται κρούσμα μέσα στο σχολείο -όχι να το πληρώνουν από την τσέπη τους όπως γινόταν μέχρι πρότινος-», σημείωσε. «Χρειάζεται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αραίωση των μαθητών στα τμήματα», συνέχισε και υπογράμμισε ότι «αν η κυβέρνηση ανοίξει τα σχολεία όπως το έκανε πριν από κάποιους μήνες, τότε θα βρεθούμε σύντομα στο ίδιο αδιέξοδο».

Όσον αφορά τα γεγονότα κατά την ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «την ευθύνη για τους συνωστισμούς που παρατηρήθηκαν την έχει η κυβέρνηση που έκανε τα στραβά μάτια». «Τα γεγονότα αυτά συνδέονται άμεσα με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου για να μη στενοχωρήσει τους πιστούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας «καθώς κλείσαμε το 2020 με ύφεση άνω του 10% και ο ΟΟΣΑ προβλέπει για το φετινό χρόνο ανάπτυξη μόλις 0,9%». «Το ότι η κυβέρνηση τροφοδοτεί συνεχώς σενάρια για εκλογές, εκτός από ανευθυνότητα, δείχνει και την αδυναμία της να διαχειριστεί τη σημερινή κατάσταση», τόνισε. «Εμείς δε συζητάμε τέτοια σενάρια, βασικό μας μέλημα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *