ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣΑ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Ρεπορτάζ

Ν. Παππάς – Ανδρ. Ξανθός – Γ. Τσίπρας: Να εγγυηθεί το δημόσιο τα είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορωνοϊό

Ν. Παππάς - Ανδρ. Ξανθός - Γ. Τσίπρας: Να εγγυηθεί το δημόσιο τα είδη πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορωνοϊό

 

 

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, του τομεάρχη Υγείας και του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας για την ανάγκη εξασφάλισης προϊόντων προστασίας από τον κορωνοϊό για όλους, σε επαρκείς ποσότητες και προσιτές τιμές

Στην έκτακτη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, είναι απολύτως αναγκαία η εξάντληση όλων των μέσων για την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης (μάσκες, οινόπνευμα, αντισηπτικά κ.λπ.) για όλους τους πολίτες στον αγώνα ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Θα συνιστούσε ασυγχώρητη αμέλεια να περιμένουμε από την αγορά να «αυτορυθμιστεί».

Η Πολιτεία οφείλει:

Να αναλάβει κεντρικά την εισαγωγή, διάθεση, τιμολόγηση και γενικά τη διαχείριση των παραπάνω ειδών πρώτης ανάγκης, χωρίς κατ` ανάγκη να θέσει περιορισμούς στην ιδιωτική εισαγωγή αν αυτό δεν κριθεί αναγκαίο.

Να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την εγχώρια παραγωγή εκείνων των ειδών πρώτης ανάγκης από την παραπάνω κατηγορία, τα οποία μπορούν να παραχθούν στη χώρα, είτε από ιδιώτες είτε από το δημόσιο.

Να εξασφαλίσει τη διάθεση των παραπάνω ειδών σε φαρμακεία, σε συγκεκριμένες χαμηλές τιμές (διατίμηση) και με σύστημα αναλογικής διάθεσης (δελτίο) για όλες τις οικογένειες και τους πολίτες (για παράδειγμα, με βάση το ΑΜΚΑ).

Να απαγορευτεί άμεσα και για προσωρινό (ή όσο χρειαστεί) διάστημα η εξαγωγή των παραπάνω ειδών πρώτης ανάγκης.

Τα ημίμετρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Το δημόσιο οφείλει να εγγυηθεί την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορωνοϊό σε όλους.

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *