ΟΕΧΒΕ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΓΩΓΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Ρεπορτάζ

Αποφάσεις του από 21/1/2021 Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. απέναντι στην κατάπτυστη αγωγή Λαυρεντιάδη

 

Στις 21.1.2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. με θέμα τη συζήτηση, τη λήψη αποφάσεων και το συντονισμό της δράσης μας απέναντι στην κατάπτυστη αγωγή που κατέθεσε ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε βάρος της Ομοσπονδίας και των μελών Διοίκησής της αξιώνοντας ποσό ύψους 2 εκ. €.

 

Μετά από διεξοδική και εξαντλητική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ., με κοινό παρονομαστή την συστράτευση όλων στον αγώνα της Ομοσπονδίας ενάντια στις ακραίες μεθοδεύσεις δίωξης της συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης που επιλέγει ο κ. Λαυρεντιάδης, αποφασίσθηκε ομόφωνα η υλοποίηση σειράς ενεργειών και παρεμβάσεων. Ειδικότερα:

 

  • Διενέργεια ειδικών συναντήσεων ενημέρωσης με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των πολιτικών κομμάτων (επισυνάπτεται η σχετική επιστολή προς τις Κ.Ο. των κομμάτων).
  • Δράσεις ενημέρωσης των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους της χημικής βιομηχανίας.
  • Ενημέρωση Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και ΓΣΕΕ για εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με μαζικές αποστολές ανακοινώσεων συμπαράστασης και καταδίκης της εχθρικής για το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα ενέργειας Λαυρεντιάδη.
  • Πραγματοποίηση συνάντησης της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Λήψη απόφασης για προκήρυξη απεργίας στο κλάδο την 11η Μαρτίου 2021, ημέρα εκδίκασης της κατάπτυστης αγωγής Λαυρεντιάδη.
  • Πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την 11η Μαρτίου 2021 έξω από το χώρο των δικαστηρίων, την ώρα εκδίκασης της κατάπτυστης αγωγής Λαυρεντιάδη.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΧΒΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΗ

 

                                               Για την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

 

         

 

Ε.ΘΕΟΧΑΡΗΣ

         Ι.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *