ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ;

Ρεπορτάζ
 

Οι παροχές που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση με αφορμή τον κορονοϊό, από τις οποίες μάλιστα έχουν εξαιρεθεί πολλοί ΚΑΔ που άμεσα πλήττονται από την πανδημία, αλλά και η ουσιαστική έλλειψη μακροπρόθεσμης πολιτικής στα εργασιακά ζητήματα που προέκυψαν από την πανδημία, δημιουργούν τεράστιο προβληματισμό για τις εργασιακές σχέσεις που θα ισχύσουν στο μέλλον, το οποίο προβλέπεται δυσοίωνο.

Η παροχή ενός επιδόματος 800 ευρώ για ενάμιση μήνα δεν μπορεί εκ φύσεως να λύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον εργασιακό τομέα της χώρας μας, λόγω αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδοτήσει το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Θα έπρεπε επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση των υφιστάμενων συμβάσεων των ήδη υπαρχόντων εργαζομένων κι όχι απλά στην υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού θέσεων εργασίας για μικρό χρονικό διάστημα.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σχετικά με την καταβολή του ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ παίρνοντας ουσιαστικά μέτρα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας την κανονική καταβολή του με κρατική οικονομική στήριξη, όπου χρειαστεί.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να προστατεύσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από εργοδοτικές αυθαιρεσίες που σχετίζονται με τα ωράρια λειτουργίας, την εκ περιτροπής απασχόληση και την τηλεργασία, γεγονός που θα μειώσει με μαθηματική ακρίβεια τους μισθούς των υπαλλήλων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ενισχύσει τους ελέγχους σε επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους. Είναι αδιανόητο να υπάρχει συσσώρευση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων σε χώρους τύπου open space, όπου ακυρώνεται η προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού λόγω ανύπαρκτων αποστάσεων.

Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να προστατεύσει και τους εποχιακά εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την χρόνια ανεργία.

Από την κρίση του κορονοϊού δεν πλήττεται μόνο η υγεία μας, πλήττεται η εργασία και όλα τα δικαιώματα που με κόπο έχουν κερδηθεί μέσα από αγώνες των εργαζομένων.

Αν πραγματικά θέλουμε να στηριχθεί η οικονομία της χώρας μας θα πρέπει να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ενίσχυσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, με δίκαιο τρόπο για όλους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *