ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΑΝΤΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ρεπορτάζ

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να αυξηθούν έως και 33% οι τιμές σε τουλάχιστον 20 κατηγορίες προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, όπως αναφέρεται σε έγκριτα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που θα επιβαρύνει οικονομικά τα νοικοκυριά που ασθμαίνουν λόγω της παρατεταμένης διάρκειας των μέτρων της πανδημίας, η οποία διαδέχθηκε την 10ετή οικονομική κρίση.  

Όσο συνεχίζεται η περίοδος του lockdown και των μέτρων για τη δημιουργία διεξόδου στη διαχείριση της πανδημίας, τόσο θα επηρεάζονται ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας, κάποιοι εκ των οποίων ανεπανόρθωτα. Ας μην ξεχνάμε ότι από τα επιδόματα επιβίωσης αποκλείεται μια σειρά πληττόμενων πολιτών οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις επιδοτούμενες κατηγορίες.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει απέναντι στις επερχόμενες ανατιμήσεις, καλώντας όλους τους παραγωγικούς φορείς σε συνεννόηση ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι πολίτες της χώρας μας.

Όπως σημειώνει η Έλενα Μπότση, Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, «θα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από άλλα κράτη που προσπαθούν να στηρίξουν όχι μόνο την κοινωνία, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ προτείνουμε τη μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης και επανεξέταση όλων των φόρων που βαρύνουν τόσο τους πολίτες, όσο και τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, τουλάχιστον μέχρις ότου εισέλθουμε σε μια περίοδο ανάκαμψης. Τέτοιου τύπου μέτρα, για όσο κρατά η υγειονομική κρίση,  εφαρμόζονται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ.

Τα επιδόματα είναι μια παροδική ανακούφιση δεν αποτελεί όμως λύση. Ήρθε η ώρα, και έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, για αλλαγή όλου του οικονομικού μοντέλου και σχεδιασμό της πράσινης μετάβασης, ώστε να μπορούμε τόσο ως κράτος, όσο και ως επιχειρήσεις και πολίτες να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη οικονομία που θα στηρίζεται στα πόδια της, χωρίς να οδηγηθούμε ξανά σε νέες περιόδους λιτότητας και μνημονίων».

 

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.real.gr/oikonomia/arthro/se_isxy_apo_simera_h_meiosi_tou_fpa_sto_13_poia_proionta_tha_polountai_fthinotera-544389/

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *