ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Ρεπορτάζ

Ska Keller και Bas Eickhout, οι επικεφαλής Ευρωπαίοι Πράσινοι – Για μια Ευρώπη πιο οικολογική, κοινωνική και δημοκρατική. Μια Ευρώπη που νοιάζεται για τους ανθρώπους, όχι για τις πολυεθνικές

Τους Ευρωβουλευτές Σκα Κέλλερ και Μπας ‘Αικχουτ εξέλεξε ως επικεφαλής για την Καμπάνια των Ευρωεκλογών το Ευρωπαϊκό Κόμμα των Πρασίνων, στο 29ο Συνέδριο του στο Βερολίνο (23-25 Νοεμβρίου).

Ο Ολλανδός Bas Eickhout είναι Ευρωβουλευτής, όπως και η Ska Keller, συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά με την εκλογή της, για δεύτερη φορά μετά και το 2014, η Ska Keller έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πολύ ευγνώμων για την τιμή που μου έγινε να εκλεγώ ως επικεφαλής υποψήφια του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Πρασίνων. Οι Πράσινοι, έχουμε μεγάλη ευθύνη στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Η Ευρώπη δέχεται επίθεση από ακροδεξιά κόμματα, κάποια από τα οποία ήδη κυβερνούν, που θέλουν να επαναφέρουν τον εθνικισμό και να περιορίσουν τις πολιτικές ελευθερίες και τη δημοκρατία.

Οι Πράσινοι, θέλουμε να υπερασπιστούμε την Ευρώπη και τις αξίες της. Θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη πιο οικολογική, κοινωνική και δημοκρατική, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται στις προσεχείς εκλογές. Θα δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μπροστά σε ένα θετικό όραμα για την Ευρώπη. Τα χρόνια αυτά χρειάζονται θάρρος και από πλευράς μας είμαστε έτοιμοι».

Ο Bas Eickhout σχολίασε ως εξής:

«Ήρθε η ώρα για αλλαγή. Υποστηρίζω μια ισχυρή Ευρώπη, για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται εδώ. Μια Ευρώπη που λαμβάνει μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτή είναι η Ευρώπη για την οποία θέλω να εργαστώ.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ευρώπη βρίσκεται στα χέρια των πολυεθνικών που επιδιώκουν κυρίως το κέρδος, την οικονομική μεγέθυνση και τον ανταγωνισμό. Κάτι που αποβαίνει εις βάρος της κοινωνικής Ευρώπης, η οποία επενδύει στους ανθρώπους και καλωσορίζει τη συμμετοχή όλων. Ήρθε η ώρα για αλλαγή, η ώρα για μια Ευρώπη όπου όλοι μετράνε. Μια Ευρώπη που νοιάζεται για τους ανθρώπους, όχι για τις πολυεθνικές».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *