ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΑΕΙ

Ρεπορτάζ
 
Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στον ευαίσθητο τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αφού δεν έγινε κατορθωτή η αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος και η σκοπούμενη ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επιχειρεί τώρα την δια της πλαγίας οδού αναβάθμιση των κολεγίων, μέσω της επαγγελματικής εξίσωσης των αποφοίτων τους με τους απόφοιτους των ΑΕΙ και μάλιστα χωρίς καμιά προηγούμενη αξιολόγησή τους.

Παράλληλα εισάγει για τα δημόσια ΑΕΙ τη σύνδεση της χρηματοδότησής τους με την αξιολόγησή τους από μια νεοσύστατη Εθνική Αρχή που θα αντικαταστήσει την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αυτό το γεγονός  θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσηςμέσω της σταδιακής μείωσης της χρηματοδότησης, αφού στα ιδρύματα που θα υπολείπονται σε υποδομές και προσωπικό, άρα και στην αξιολόγηση, θα μειώνονται, αντί να ενισχύονται, οι πιστώσεις.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας

  • Να αποσύρει το Άρθρο 50 του νομοσχεδίου, για τα πτυχία των κολεγίων, το οποίο αποτελεί καταστρατήγηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, ενώ η όποια σχεδιαζόμενη σύνδεσή της με την αξιολόγηση να αφορά μόνον αύξηση πιστώσεων, αντί να αποτελεί άλλοθι για περαιτέρω μείωσή τους.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *