ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT

Ρεπορτάζ

Το εκλογικό αποτέλεσμα στη Μεγάλη Βρετανία, που ανάδειξε αδιαμφισβήτητο νικητή των εκλογών των Μπόρις Τζόνσον, οδηγεί πλέον ξεκάθαρα στο Brexit.

Πρόκειται για μια δύσκολη μέρα για την Ενωμένη Ευρώπη, που θα γίνει δυσκολότερη στις 31 Ιανουαρίου, όπου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για υλοποίηση της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί στους κύκλους των Ευρωπαίων ΠΡΑΣΙΝΩΝ η αύξηση κατά 60% των ψήφων του Βρετανικού Πράσινου Κόμματος, που επιλέχθηκε από 900.000 περίπου ψηφοφόρους, γνωρίζοντας μια σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Στόχος των Βρετανών Πράσινων είναι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν τον τελευταίο λόγο σε κάθε επόμενο βήμα, ώστε η υλοποίηση του Brexit, όπως φαίνεται ότι πρόκειται να εφαρμοστεί από τον Μπόρις Τζόνσον, να μην είναι καταστροφική  για το περιβάλλον και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κλιματική κρίση και οι δράσεις αντιμετώπισης της δεν γνωρίζουν σύνορα. Η αναγκαιότητα προσαρμογής της Μεγάλης Βρετανίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, απαιτεί συνεργασία με την Ευρώπη σε όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα, στη διασύνδεση του ηλεκτρικού της δικτύου με αυτό της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Ανεξαρτήτως της διαφαινόμενης πορείας της Μεγάλης Βρετανίας εκτός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν, ότι θα συνεργαστούν και θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Βρετανούς Πράσινους στις προσπάθειές τους, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην Ευρώπη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *