ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Ρεπορτάζ
 

Το Ολοκαύτωμα αποτελεί την πιο μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας, με συνολικές απώλειες περίπου 6.000.000 συνανθρώπους μας, θύματα της παθολογικής αντίληψης των ναζί.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και ενώ γνωρίζουμε με κάθε λεπτομέρεια  τι συνέβη, εξακολουθούν να υπάρχουν αρνητές του ολοκαυτώματος ή ακόμη και νοσταλγοί τέτοιων απάνθρωπων πρακτικών, οι οποίοι  σε ορισμένες περιπτώσεις διαδραματίζουν ρόλο στο δημόσιο βίο.
Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες το φαινόμενο αυτό αντί να εξαλειφθεί, έχει επανέλθει με νέες μορφές, αναζητώντας νομιμοποίηση κυρίως σε ακραίους πολιτικά χώρους με την πρόφαση της ελευθερίας του λόγου!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου εμφανίζονται πολλαπλές μορφές συγκρούσεων, που πηγάζουν, κυρίως, από το θρησκευτικό φανατισμό, ο οποίος στοχεύει σε συγκεκριμένες εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες αλλά και σε βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις της ανθρωπότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την γενοκτονία των Γιαζίντι.

Θεωρούμε ότι η συστηματική και σαφής καταδίκη αυτών των φαινομένων, πρέπει να συνοδεύεται και από έμπρακτα μέτρα από πλευράς της διεθνούς κοινότητας για να υπάρχει αποτέλεσμα. Μόνο έτσι μπορούν να εκμηδενιστούν απόπειρες μισαλλόδοξων πράξεων και ο κίνδυνος αναβίωσης αντίστοιχων δραματικών φαινομένων.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε αταλάντευτα ταγμένοι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρμονικής συμβίωσης όλων των ανθρώπων. Είναι η μόνη διέξοδος για την κοινωνία μας και αυτήν προωθούμε, αυτήν υποστηρίζουμε και γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *