ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ

Ρεπορτάζ

Τα φαινόμενα εμπορίας ανθρώπων, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαλειφθεί παντελώς, συνεχίζουν να υφίστανται και σε ορισμένες περιπτώσεις να αυξάνονται.

Στις μέρες μας τα φαινόμενα αυτά αφορούν κυρίως γυναίκες και μικρά κορίτσια τα οποία καταλήγουν ως θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αύξηση των περιπτώσεων παρατηρούνται, επίσης, σε προσφυγικούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, και ιδιαίτερα στις χώρες που το κράτος δικαίου είναι αδύναμο και δεσπόζουν παρακρατικά συστήματα, οπότε έχουν βρει έδαφος να επανεμφανιστούν απάνθρωπες μορφές εκμετάλλευσης του πιο μαύρου παρελθόντος.

Η διεθνής κοινότητα μέσω των θεσμικών αντιπροσωπευτικών της οργάνων, πρέπει να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες και να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση και εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου, που είναι μία μεγάλη ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Το κάθε άτομο πρέπει να ζει σε συνθήκες προστασίας και δικαίου, και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί χωρίς καμία εξαίρεση, με βάση τις ανθρωπιστικές μας αξίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *