ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΣΠΑΣΕ Η ΣΙΩΠΗ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΩΡΑ!

Ρεπορτάζ
 

Οι εξελίξεις στο θέμα των παρενοχλήσεων και σεξουαλικών κακοποιήσεων έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας από τη στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου πήρε την απόφαση και βρήκε το θάρρος να μιλήσει.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίξαμε δημόσια από την αρχή την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την πλήρη αποκάλυψη αυτών των θεμάτων και τη ριζική αντιμετώπισή τους.

Τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, παρενόχλησης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πιθανόν να αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αποκαλύψεις και σε πλήθος άλλων επαγγελματικών χώρων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπου εξακολουθεί η συνωμοσία της σιωπής από θύτες και θύματα. Τα τελευταία γεγονότα που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη αναδεικνύουν μία σκοτεινή πλευρά της κοινωνίας μας που χαρακτηρίζεται από φαινόμενα σεξισμού, ματσισμού και πατριαρχικής νοοτροπίας.

Οι καταγγελίες από πλευράς των θυμάτων θα πρέπει να χαίρουν στήριξης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλέγμα ενδυνάμωσης σε αυτά τα άτομα και να γίνει πλήρης κάθαρση της απαράδεκτης κατάστασης που εκθέτει τον λαό και τον πολιτισμό μας.

Η πρωτοβουλία του ΚΕΘΙ να προσφέρει νομική συνδρομή σε θύματα παρόμοιων περιστατικών είναι ιδιαίτερα σημαντική και την επικροτούμε πιστεύοντας ότι αυτή θα καλύψει όλες τις περιπτώσεις χωρίς κανέναν αποκλεισμό και θα φθάσει σε όποιο επίπεδο και αν απαιτηθεί.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε τον αγώνα σε αυτή την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε για σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για ισότητα και δικαιοσύνη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με όλες μας τις δυνάμεις όπως κάναμε με την ενημερωτική εκστρατεία μας «Σπάμε τη σιωπή».

Σπάμε, λοιπόν, τη σιωπή για να φθάσουμε όπου χρειαστεί, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια και δεν αφήνουμε κανέναν/μια στο απυρόβλητο, όσο ψηλά και να είναι, ακόμη και στο ανώτατο επίπεδο, είτε ως φυσικός/η ή και ηθικός/η αυτουργός, είτε ακόμα κι αν απλά συγκαλύπτει τέτοιες υποθέσεις.

 

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.tanea.gr/2021/01/21/greece/ayksanontai-oi-kataggelies-gia-seksoualiki-parenoxlisi-ti-anaferoun-masxa-mpikof-kai-iliadi/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *