ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ρεπορτάζ
 

Τελικά αυτό που είχαμε προβλέψει και είχαμε αναφέρει στις πρόσφατες ανακοινώσεις μας για την αστυνομική βία που επρόκειτο να ασκηθεί από τα όργανα της Κυβέρνησης προς τους πολίτες, που θα τιμούσαν τη μνήμη του Πολυτεχνείου, δυστυχώς επαληθεύτηκε.

Η Κυβέρνηση άρπαξε την ευκαιρία, αφού βρήκε το πάτημα που αναζητούσε, για να ενοχοποιήσει αθώους πολίτες, ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονταν έξω από την πόρτα του σπιτιού τους και προχώρησε σε πρωτοφανείς βιαιοπραγίες και αναιτιολόγητες προσαγωγές.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη και πολύ φοβούμαστε ότι μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, όπως αυτές που βλέπουμε συχνά-πυκνά στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, όπου για το παραμικρό χάνονται ανθρώπινες ζωές από την αστυνομική βία.

Πώς είναι δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η βία γέννα βία και ότι μόνο σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο μπορεί να μας οδηγήσει;

Η Κυβέρνηση προσδοκά, προφανώς, κομματικά οφέλη από αυτό, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά υποσκάπτουν το πολιτικό μας πολιτισμό που τόσο επώδυνα κατακτήθηκε .

Η Δημοκρατία απειλείται πραγματικά και οι χθεσινές εικόνες μοιάζουν υπερβολικά με αυτές της χούντας.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουμε ότι η βία οδηγεί σε δεινά το κοινωνικό σύνολο, είναι η γάγγραινα για μία Δημοκρατία και αν δεν την απαλείψουμε θα υποστούμε όλοι τις βαριές της συνέπειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *