ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ <<ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ>>ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ

Ρεπορτάζ
 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ελληνικός λαός, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Μιανμάρ και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της, που θρηνεί όλο και περισσότερα θύματα από τα όπλα των δήθεν υπερασπιστών του.

Μετά την απαράδεκτη κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, η καταστολή με απανωτές δολοφονίες αθώων πολιτών που δίκαια διαμαρτύρονταν, παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στη ζωή, και μαζί τους κάθε έννοια δικαίου.

Το στρατιωτικό καθεστώς δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα για τις πράξεις του που πρέπει να σταματήσει πάραυτα. Οι ενέργειές του στρέφουν στην απόγνωση τους πολίτες της Μιανμάρ, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, που είχαν αρχίσει να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον τα τελευταία χρόνια του σταδιακού εκδημοκρατισμού.

Η χώρα κινδυνεύει να διχαστεί περαιτέρω και να οδηγηθεί σε αιματηρές αντιπαραθέσεις εξ αιτίας μια στρατιωτικής χούντας που θεωρεί εαυτή υπεράνω του νόμου και δεν θέλει να αποποιηθεί τον απόλυτο έλεγχο και τα οικονομικά προνόμια που έχει δώσει στον εαυτό της.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Ένωση Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας, και όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν τη σταθερότητα και τη δημοκρατική ανάπτυξη της Μιανμάρ και της ευρύτερης περιοχής να πάρουν άμεσα μέτρα απομόνωσης του στρατιωτικού καθεστώτος, αποκοπής του από κάθε πολιτική αναγνώριση και οικονομική συναλλαγή, και να απαιτήσουν την επιστροφή της εξουσίας στις εκλεγμένες πολιτικές αρχές. Ο κόσμος παρακολουθεί και τα λόγια μόνον δεν φθάνουν.

 

 

Η φωτογραφία είναι από εδώ: https://www.naftemporiki.gr/story/1691954/mianmar-sunexizontai-oi-ogkodeis-diadiloseis-kata-tis-xountas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *